Re: DPP - jak vyplatit
No já tam právě hlavně řeším daně..... záloha či srážka... a ta záloha by se asi líbila víc. na konci roku by se mohlo něco vrátit. Pani má normoš HPP, takže u nás podepsat nemůže..ale něco by se pak i tak mohlo vrátit.
A tak mi došlo, že nechci udělat chybu s tím, kdy to vyplatím.
Nikdy se mi ten případ nesta...tak nevím co s tím.
Záleží na ostatních příjmech té paní, protože jestli má menší příjem, tak by se jí po skončení roku mohla zaplacená daň vrátit, bude-li zálohová. Jestli její příjem je tak velký, že po uplatnění všech odpočtů a slev stejně platí daně, tak je jí jedno, jestli ji teď zaplatí jako srážkovou.
Nejde jen o běžný příjem, jde i o to, co si uplatňuje v DP, třeba úroky z hypotéky, pojištění, manžela bez příjmu, daňové zvýhodnění na děti, atd.
Proč nezvednete telefon a nedohodnete se s ní? Někomu se kvůli 1200 nechce podávat DP, tak chce raději srážkovou daň, aby nemusel papírovat. Já bych si rozhodně vybrala zálohovou.
To já s nima už mluvila...ale vysvětleto to zaměstnancům... oni nechtějí asi dělat přiznání. Já bych asi taky nakonec volila tu zálohovku....je to schůdnější...ale lidi na to moc neslyší... a já je nutin nemůžu...já jim to jen doporučuji co nejjasněji.. ... ale někdy to nestačí...
Díky za pomoc... mě šlo v původu hlavně o to vyplacení, abych neudělala chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.