Re: Smlouva o dílo ?
no taky jsem byla zvykla mit vzdy sepsanou smlouvu, ale ted mi sef dodal pouze ten prijmak od nich a pry ze to musi stacit, ze oni jsou s tim zkuseni a vsem davaji pouze prijmaky. nechape, proc potrebuji tolik papiru a smluv. Tak jsem si rikala, ze by mi mohl nekdo dat nejaky odkaz, jak spravne postupovat....
dekuji za odpověd
Pájo právní povědomí podnikatelů je tak strašně malé.
Pořád mě to překvapuje, i za ty léta. Smlouvu nechají vytvořit asistentkou, účetní, kýmkoliv, hlavně, že tzv. učinili účetní za dost.
A nejsou s to pochopit, že je to jejich ochrana a obrana.
To byl jen povzdech :-(
Pani alen, prosim mam na vas prosbu. Pokud mame paragon na phm, kde je uvedena vernostni sleva např. 80 kc, je bez dph. Jak bude vypadat nárok na odpočet ? budu počítat z celé vyčíslené hodnoty nebo az z te po uplatnění vernostní slevy ? Ja udelala ted za unor ze dvou dokladu z cele, ale asi mam spatně, ze ?
ano, ano, přesne takto nám to včera říkal pán na školení dph :(
Jeste prosím jeden dotázek, který jsme tam řešili, ale nejak nevím, jelikož náš danař je zas jiného názrou.
sef byl v EU na sluzebce a koupil si tam telefon. Dostal doklad z obchodu, kde je pouze jejich dic a adresa. Cena vč. jeji DPH. Prosím jak se tady správně postupuje ? Udělala jsem pouze celé do dan. N mimo přiznání DPH. Co si o tom myslíte ?
no ja taky, jenze včera na školení jsem se mimo tech vernostních slev, které jsem dělala stejne jak vy, dozvedela, ze by se mel udělat RS a to dokonce z ceny bez dph.. !!! tak to mi prijde ale, ze nemel pan skolitel pravdu....., nas danar říkal take, ze mimo přiznání. vratkou se nebudeme zabyvat, jsou tam i limity od kolika penez atd a to az tak nad 10 tis. kc by melo smysl, ale to si zase ohlidame, aby bylo bez dph :)
prosim, co budete delat s tema phm jak jsou vc. vernostní slevy ? budete dělat dodatečné nebo budete delat stale stejne ?
Já teda budu stále nárokovat z částky, ze které oni odvedli DPH, to by nás stát krásně okrádal přece, kdybychom si nárokovali z ceny snížené o věrnostní slevu. :-) Nevím, kolik máte dokladů, my tedy jen minimum do roka, tak se tím asi ani nebudu trápit. :-)
S tím telefonem jste mě tedy dostala - reverse by mě u tohoto tedy ani nenapadl. :-)
no me RS napadl, ale jedine z jejich koncove ceny. No uvidim, jdu pristi tyden za danarem, tak mu to tam znovu predhodim.....
Dela mi to celkem na dokladech za rok 2011 a 2012 necelou 100 kc na dph, tak asi zapomenu. chapu vas, zkusim najit odkaz, dle ktereho jsem si myslela, ze to delame dobre a poslu :))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.