Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
Marži můžete počítat pro každý produkt zvlášť.
Průměrná marže je dost o hubu, protože na každém produktu jsou marže hrubě odlišné a velice záleží na tom, kolik čeho se v daném měsíci prodá.
Nejvíce se mi osvědčilo, i kvůli častému pohybu cen, na každý doklad o nákupu zboží rovnou spočítám předpokládanou tržbu.
Kniha tržeb musí být vedena a je to první, co FU při kontrole chce vidět.
Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
** moc děkuji za odpověď. Prosím a s ostatním postupem, který jsem psala (účtování zboží/materiál), souhlasíte? A nemáte přehled kolik je marže na výčep a kuchyň? Mě se těch 60% zdá podezřele málo - proč by pak stál oběd 70Kč :-))
Děkuji. VS
Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
kuchyně minimálně 100%, tvrdé alko minimálně 100%, kafe až 700%, nealko různé, ale např. nákup mattoni 0,7l cca 5,5, prodej v hospodě pod 30 kč jsem neviděla.
a pivo totéž - nákup gambáče 100 piv desítky 1400, ale pivo pod 25 kč taky asi neseženu:-) ale záleží, kde hospoda je. pokud je v zapadlé vesničce o pár obyvatelích a chatařích, tak možná obhájí - když mu budou samozřejmě sedět ceníky se skladem a tržbou:-))
Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
Dobrý den, díky za odpověď. O souhlas ceníků se sklady a tržbami mám právě vážné obavy a z údivu provozovatele hospody nad tím, že mi nestačí pro zaúčtování tržby jen sdělení, ať k nakoupeným surovinám a zboží přičtu 60% a z toho odvedu DPH, soudím, že je to pro něj španělská vesnice :-((
Sklady samozřejmě žádné nevede :-(( navrhla jsem mu, že mu zpracujeme kontrolu korunou, k čemuž chci doložit ty platné ceníky a samořejme počáteční stav skladu k 1.1.2012 - a to se málem vyvrátil :-))
Bohužel to není malá vesnica hospoda, ale restaurace na náměstí s poměrně vysokým obratem: 750tis za IV.q.2011. :-(
Prosím moc ještě o radu, co tedy skutečně musí evidovat v daňové evidenci. Myslím, že když by měl tabulku dennch tržeb, kde by mi rozčlenil zvlášť kuchyň (tržby za výrobky případně služby), zvlášt výčep (tržba za zboží) a u kuchyně ještě člení hotově a stravenky, tak by to mělo být v pohodě? Ke kuchyni bych pak měla mít ještě k dispozici kalkulace ceny jídla jako podklad pro tržbu nebo to už nechat jako jako věc, ale říct mu, že to musí mít + ceník výčepu, když se změní?
Hledala jsem na netu rady ohledně daňové evidence v hospodě, ale našla jsem i protichůdné názory, tak abych hospodského zase "zbytečně" nezatěžovala ....
Dost mě zarazilo, že daňové kanceláři stačilo pro tržby "sjetina materiál/suroviny" (zde účtovali vše i zboží pro výčep, ale myslím, že když koupím rum a rozleju ho po štamprlích, tak je to pořád zboží) a k tomu příčetli 60% a šlus ....?!
Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
Chtělo by to nejprve vědět, co vlastně znamená marže ;) Marže nikdy nemůže být větší než 100%. Vy máte na mysli zřejmě obchodní přirážku, to ale není to samé jako marže. Chtělo by se to na to kouknout ještě někde na netu a pořádně si nejprve zjistit jednotlivé pojmy ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.