Vlákno názorů k dotazu Relevantní marže - hospoda (výčep,kuch.) od malajka - Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku Marži můžete počítat...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 4. 2012 19:58

    malajka (neregistrovaný)

    Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
    Marži můžete počítat pro každý produkt zvlášť.
    Průměrná marže je dost o hubu, protože na každém produktu jsou marže hrubě odlišné a velice záleží na tom, kolik čeho se v daném měsíci prodá.
    Nejvíce se mi osvědčilo, i kvůli častému pohybu cen, na každý doklad o nákupu zboží rovnou spočítám předpokládanou tržbu.
    Kniha tržeb musí být vedena a je to první, co FU při kontrole chce vidět.

  • 18. 4. 2012 13:55

    VSal (neregistrovaný)

    Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
    ** moc děkuji za odpověď. Prosím a s ostatním postupem, který jsem psala (účtování zboží/materiál), souhlasíte? A nemáte přehled kolik je marže na výčep a kuchyň? Mě se těch 60% zdá podezřele málo - proč by pak stál oběd 70Kč :-))

    Děkuji. VS

  • 18. 4. 2012 14:28

    1234a (neregistrovaný)

    Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
    kuchyně minimálně 100%, tvrdé alko minimálně 100%, kafe až 700%, nealko různé, ale např. nákup mattoni 0,7l cca 5,5, prodej v hospodě pod 30 kč jsem neviděla.
    a pivo totéž - nákup gambáče 100 piv desítky 1400, ale pivo pod 25 kč taky asi neseženu:-) ale záleží, kde hospoda je. pokud je v zapadlé vesničce o pár obyvatelích a chatařích, tak možná obhájí - když mu budou samozřejmě sedět ceníky se skladem a tržbou:-))

  • 18. 4. 2012 16:35

    VSal (neregistrovaný)

    Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
    Dobrý den, díky za odpověď. O souhlas ceníků se sklady a tržbami mám právě vážné obavy a z údivu provozovatele hospody nad tím, že mi nestačí pro zaúčtování tržby jen sdělení, ať k nakoupeným surovinám a zboží přičtu 60% a z toho odvedu DPH, soudím, že je to pro něj španělská vesnice :-((

    Sklady samozřejmě žádné nevede :-(( navrhla jsem mu, že mu zpracujeme kontrolu korunou, k čemuž chci doložit ty platné ceníky a samořejme počáteční stav skladu k 1.1.2012 - a to se málem vyvrátil :-))

    Bohužel to není malá vesnica hospoda, ale restaurace na náměstí s poměrně vysokým obratem: 750tis za IV.q.2011. :-(

    Prosím moc ještě o radu, co tedy skutečně musí evidovat v daňové evidenci. Myslím, že když by měl tabulku dennch tržeb, kde by mi rozčlenil zvlášť kuchyň (tržby za výrobky případně služby), zvlášt výčep (tržba za zboží) a u kuchyně ještě člení hotově a stravenky, tak by to mělo být v pohodě? Ke kuchyni bych pak měla mít ještě k dispozici kalkulace ceny jídla jako podklad pro tržbu nebo to už nechat jako jako věc, ale říct mu, že to musí mít + ceník výčepu, když se změní?

    Hledala jsem na netu rady ohledně daňové evidence v hospodě, ale našla jsem i protichůdné názory, tak abych hospodského zase "zbytečně" nezatěžovala ....

    Dost mě zarazilo, že daňové kanceláři stačilo pro tržby "sjetina materiál/suroviny" (zde účtovali vše i zboží pro výčep, ale myslím, že když koupím rum a rozleju ho po štamprlích, tak je to pořád zboží) a k tomu příčetli 60% a šlus ....?!

  • 4. 11. 2013 23:37

    Anonymus (neregistrovaný)

    Re: Relevantní marže - hospoda (výčep,ku
    Chtělo by to nejprve vědět, co vlastně znamená marže ;) Marže nikdy nemůže být větší než 100%. Vy máte na mysli zřejmě obchodní přirážku, to ale není to samé jako marže. Chtělo by se to na to kouknout ještě někde na netu a pořádně si nejprve zjistit jednotlivé pojmy ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).