Re: Neschopenka-omluvení od zaměstnavate
Už déle, protože jsem v 6měs.těhot. a pořád mám nevolnosti, mám i několikanásobně zvýšenou hladinu HCG. Věřte mi, že první těhot. jsem odchodila celé do práce bez jediného problému a i během mateřské jsem pracovala a najednou změna. Paradoxně mám nejmenší nevolnosti na dovolené a venku, prostě stačí ráno vstát nedospaná, nebo se víc rozhýbat už to ze mě letí. Mám na to i nějaké léky, ale paradoxně by se neměly brát v těhotenství. Nebo můžu chodit do práce a pracovní dobu trávit na wc :-).
To lékaře vůbec nezajímá, ale případnou kontrolu. Jestliže po vás něco zaměstnavatel potřebuje, tak ať pro vás pošle auto a zase vás zpět zaveze, abyste to stihla v době vycházek.
Jinak pro kontrolu žádná omluva, že jste byla v práci nic neznamená, napaří vám pokutu a seberou nemocenskou. Alespoň v našem kraji se s nikým teď nepářou.
Hm, bohužel vše nesmyslně zpřísnili. Paradoxně jsem nejméně blinkala za celé těhot. na horách, protože jsem necítila pachy z lednice, jídlo mi uvařili. Evidentně náš systém nepočítá s takovýma věcma. Fakt jsem byla vždy antisciální typ. Když jsem viděla zneužívání neschopenek, ale myslíim, že by ty nevolnosti v těhot. měli ti úředníci zažít - blinkat v autobuse do pytlíku apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.