Re: výpověď z dohody o provedení práce
další názor:
Autor: Petr Bukovjan
vloženo: 23. 3. 2012 16:18:06
Dobrý den. V rámci AKV jsme se shodli, že zákonnému požadavku na uvedení doby, na kterou se dohoda o PP uzavírá, je i uvedení toho, že na dobu neurčitou. Jen doporučuji si v tomto případě sjednat raději též způsoby jejího zrušení (ostatně to sama uvádíte). Pokud jde o vztažení § 39 ZP na dohody, takový názor se objevil, já ho považuji eufemisticky řečeno za nesmyslný.
další :
JUDr. Zuzana PLÁNIČKOVÁ, Ing. Tereza HAVELKOVÁ
V DPP musí být sjednána doba, na kterou se tato dohoda uzavírá. Tento požadavek nevylučuje, aby DPP byla uzavřena i na dobu neurčitou, stačí v DPP uvést údaj o uzavření na dobu neurčitou. V dohodě by měl být obsažen sjednaný druh práce a předpokládaný rozsah práce, v neposlední řadě se v dohodě sjednává výše odměny z dohody. V DPP by také mohl být sjednán způsob jejího ukončení, zejména podmínky pro výpověď této dohody a pro běh výpovědní doby v případě DPP uzavírané na delší dobu.
Podle mne je povinnost uvést v DPP dobu, na jakou se uzavírá nutné pro případné platby nemocenských dávek, pokud by byla DPP vyšší než 10000,- a vznikl na ně nárok. Jiný smysl v tom nevidím.
No jinak já si taky myslím, že sjednání doby je i doba na dobu neurčitou a když to říkali i na školení, tak tomu věřím. A děkuji za radu, že tedy způsob výpovědi uvést na dohodu. Tak to tak udělám a mělo by to být správně.
Děkuji všem za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.