Re: VýpověĎ a nemoc
No tak teď jsem od Vás nepochopila jak to myslíte. ASi mi to budete muset napsat v příkladu.
Já vycházela z §53 odst. 2: Byla-li dána zaměstnanci výpověď před počátkem ochranné doby tak, že by výpovědní doba měla uplynout v ochranné době, ochranná doba se do výpovědní doby nezapočívátá, pracovní poměr skončí teprve uplynutím zbývající části výpovědní doby po skončení ochranné doby, ledaže zaměstnanec sdělí zaměstnavateli, že na prodloužení prac. poměru netrvá.
Takže příklad: zaměstnanec dá výpověď, nebo dostane výpověď dle §52 c) k 31.3.2012 a potom 3.4. onemocní a je nemocný až do 13. 4. Takže já pochopila, že normálně by prac. poměr skončil k 31.5., ale protože byl zaměstnanec v ochranné době, tak až 10. 6.2012. Je to tak? Nebo jsem vedle jak ta jedle? Děkuji za odpověď.
Re: VýpověĎ a nemoc
Nejen, že se zakazuje, ale i se prodlužuje VD. Když dá výpověd on, nebo je to dohoda, nebo končí doba určitá, tak se končí tím dnem, kdy se mělo končit. Zam-ci to bohužel nevědí, takže před koncem VD onemocňují šmahem všichni. Když pak zjistí, že stejně končí a nic nedostanou, zázračně se uzdraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.