Re: Nadmerny odpocet kontrola
Žádal od vás správce daně nějaké důkazní prostředky, že nákupy souvisí nebo budou souviset s ekonomickou činností (příjmy) z ekonomické činnosti.
Jste si jist, že jste neopomněl nějakou povinnost v rámci kontroly, kterou vám správce daně uložil?
Byl psán ze zahájení kontroly nebo v průběhu nějaký protokol?
Byla vůbec zahájena kontrola nebo to bylo pouze místní šetření?
Tak koukám na protokol a je na něm uvedeno "místní šetření". Kotrola probíhala, křížem takže se ověřovalo jestli mi můj dodavatel zboží dodal a jestli on dph odvedl, údajně se čeká na vyjádření od FU ke kterému přísluší dodavatel /údajně jím podklady dával již před 14 dny/. Já zboží převzal zaplatil, on DPH odvedl tak nechápu v čem je problém ...
Mě ale opravdu hlavně zajímá do jestli existuje nějaký termín do kdy mi musejí dát vědět případně jak je to z nějakým sankčním úrokem pro mojí firmu.
To je právě rozdíl, co probíhalo a jak. Místní šetření není kontrolou.
Vzhledem k tomu, že si správce daně občas dělá, co chce, aniž by dodržoval daňový řád je možné se v jakékoliv fázi bránit stížností.
To ale obvykle řeší spíš odborník na daně, protože jako laik naprosto nemáte šanci se kvalifikovaně bránit.
K vyřízení stížnosti má správce daně 60 dní
Termín
>>>>>>Ani není možné mi nic dovyměřit, protože všechno co
>>>>>>firma udělala je, že jsem do ní vložil peníze a za
>>>>>>tyto peníze nakoupil zboží.
>>>>>
>>>To je právě rozdíl, co probíhalo a jak. Místní
>>>šetření
>>>není kontrolou - ale může být součástí POPu:-))
>>>Vzhledem k tomu, že si správce daně občas dělá, co
>>>chce, aniž by dodržoval daňový řád je možné se v
>>>jakékoliv fázi bránit stížností.
>>>To ale obvykle řeší spíš odborník na daně, protože
>>>jako laik naprosto nemáte šanci se kvalifikovaně
>>>bránit.
>>>K vyřízení stížnosti má správce daně 60 dní
on si správce občas dělá, co chce, ale....tady jsou vždy napsaný informace halabala, a mnohdy se už ukázalo, že je to jinak. takže-opravdu nebyla pánovi doručena výzva na POP? byť si ji třeba nevyzvedl? i v POPu může být MŠ.
nechtěli např. prokázat, že peníze vložené na nákup (asi šlo o velkou částku když jde o velký odpočet) byly zdaněny nebo dani nepodléhají?
opravdu je dodavatel kontaktní a odvedl?
o nečinnost se podle mě nejedná, já myslím, že byl zahájen POP, a čeká se na dožádání.
Nepředpokládám radši nikdy nic, pokud to definitivně nevidím.
Profesionálně bych nejdříve kromě vyžádaných dokladů nahlédla do spisu ( samozřejmě s plnou mocí), abych zjistila, co vše je jinak.
Pak teprve je možné posoudit, zda něco z toho je na stížnost, např. na postup správce daně při místním šetření apod.
Tak samozřejmě asi se něco děje, ale na můj vkus to trvá již poněku d dlouho ... Co se týče odvodu od dodavatele, tak ten dph určitě již odvedl o tom nemusí být diskuze ... Nechápu do jaké míry je relevantní kde jsem vzal na vklady do společnosti? To podle mého názoru nemá s nadměrným odpočtem nic společného.
Relevantní to je, protože vklad může ( úmyslně píšu může a nic tím nenaznačuji) být skrytým a nepřiznaným příjmem za uskutečněné obchody.
Správce daně má právo žádat osvětlení původu peněz ( legální popř. již zdaněné) včetně relevantních důkazů na podporu tvrzení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.