Re: plánované těhotenství
pokud jdete na IVF, tak to neznamená, že se bude jednat o rizikové těhotenství, to určí lékař (sama jsem zdárně po IVF otěhotněla a pracovala jsem až do poslední dne, kdy to šlo :-)
pokud otěhotníte, bude se Vám PPM počítat z vyměřovacího základu (tzn. z toho, co jste odpracovala, nikoliv z nemocenské)
pokud neotěhotníte a dáte výpověď, budete mít nárok na plnou výši podpory v nezaměstnanosti (u skončení PP dohodou je podpora krácena)
no a pokud byste otěhotněla, když budete na ÚP, tak Vám bude od porodu náležet rodičovský příspěvek, mateřská bohužel ne
"V případě, že uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, činí procentní sazba podpory v nezaměstnanosti 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku"
Děkuji za Vaše odpovědi. Nějak jsem to ještě nemusela řešit a těch zákonů a vyhlášek je nějak moc. Pracuji od školy nepřetržitě. v posledním zaměstnání jsem přes 5 let, ale máme dosti stresovou práci, takže mi jde o to, že buď otěhotním a půjdu na mateřskou, nebo budu muset z práce odejít (abych vůbec otěhotnět mohla - protože stres je docela zabiják)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.