Re: výše ZP
Víte to určitě? Mně se kdysi stalo, že jsem totiž podnikala na vedlejší činnost a měnila jsem zaměstnání a zrovna jeden den jsem přitom nebyla nikde zaměstnána a už jsem tenkrát musela platit za ten 1 den měsíční poplatek za OSVČ. On sice už nepodnikal, ale právě nevím, aby nebylo něco jiného, aby nebyl třeba jako samoplátce? Tenkrát jsem platila i úrok z prodlení, tak jsem trošku vybobkovaná za něj. A jemu na ZP říkali, že má ten přehled za rok 2011 předělat nebo co, to víte, on tomu moc nerozumí a tak mi to i špatně vysvětlil, co mu na ZP říkali. Tak nevím.
Ano, kdysi to tak bylo. Muselo se hradit za jednotlivé dny. Nesměla být mezera.
Opravdu přerušil podnikání 31.7.? Nahlásil to na ZP? Přihlásil ho zam-tel od 8.8? Nemá dohodu o provední práce?
Jestli má předělat přehled - tak to vypadá, že má špatně uvedené měsíce podnikání.
No nejsem si jistá jestli to tam nahlásil v tom červenci, že ukončil podnikání? Ale na přehledu to měl spočítané k červenci. To by byl problém, když by to zapomněl nahlásit a přitom by skutečně už nepodnikal a měl to i na živnostenském úřadě nahlášené? To by musel stejně platit? Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.