Re: Prac.smlouva,jak dlouho bez ..
Děkuji, navíc je tam problém, že slečna, která víceméně nuceně odchází, oznámila při mém nástupu, že je těhotná, jestli půjde na rizikovku, není jisté, údajně by chtěla, ale nevím, zda je to možné jen tak na požádání. Indikace k tomu neznám. Majitel mi sdělil, že se mnou počítá, ovšem pokud se rozhodne, že jí nemocenská nestačí, případně ji lékař nenapíše nemocenskou, propustí mne ve zkušební době, protože nemůže platit obě. Nyní jsem nemocná, takže bez nároku na nemocenskou, což neřeším, stejně by to nebylo košér vůči firmě hned onemocnět. Práci potřebuji nutně. Děkuji za názor.
Zaprvé záleží na vaší předchůdkyni, jak to s ní dopadne. Zadruhé jak se k tomu postaví šéf. A až kdyby z toho vylezlo, že vás teda chce, můžete se rozmýšlet, co chcete vy. Bohužel doba nahrává tomu, že toto jednání zam-telů začíná být běžné.
za1. uzavřela jste PP s tím, že zam-tel porušil povinnost zpracovat Ps písemně, tzrval bych na tom, že jste v PP
-jelikož neuzavřel PP písemně, nesjednal zk.dobu, takže tato neexistuje, pohrozte mu, že podáte stížnost na OIP
za další na Vaší předchůdkyniu nezáleží, ale záleží na zam-teli, jak se k tomu postaví, nedejte se a jděte tvrdě na věc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.