Vlákno názorů k dotazu Ev.list starobní pracující důchodce od RenataH - Re: Ev.list starobní pracující důchodce >velice Vás prosím o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 4. 2012 9:03

RenataH (neregistrovaný)

Re: Ev.list starobní pracující důchodce
    >velice Vás prosím o radu. Mám jednu zaměstnankyni.
    >Je od 14.7.2012 starobní důchodce. Mám u ní ELDP od
    >1.1.2011-30.4.2011 s VZ , ten jsem odeslala, když žádala
    >o důchod. Pak mně program nabízí 1++ od 1.5.2011 d6
    >13.7.2011 74 dnů VZ 0. A pak nic…
    >Nevím jak se to v tomto případu dělá… Myslím, že od
    >14.7.2011 by mělo být D ale který VZ (podle mzdového
    >listu od-do?)
    1++ 1.5.-13.7. VZ nic
    1D+ 14.7.-31.12. VZ - výdělek od 1.5. do 31.12.

Ještě jedna technická - prosím, podívejte se na vaši včerejší zprávu o ELDP, vyoučená doby byla špatně (asi jsem si myslela, že květen má 30 dní) Moc se omlouvám. Asi nejsem zas takové zlatíčko, co ?
    >

• 26. 4. 2012 9:23

jiko (neregistrovaný)

Paní Renato,moc děkuji. A Vy nejste zlatíčko, Vy jste diamant!!ještě jednou velké poděkování. Já ty evidenčáky snad nikdy nepochopím...

• 26. 4. 2012 10:04

RenataH (neregistrovaný)

Děkuji , jste milá. Ono to není tak těžké, jenom člověk občas musí vědět, kolik má který měsíc dnů :-) (včera jsem plánovala dovolenou podle kalendáře r.2011 a divila jsem se, že mi to nevychází).
    křížky se dělají v měsících, kdy celý měsíc není pojištění (tj. RD, nepl.volno), vykřížkované měsíce a dny musí dát dohromady 365 (366) dní (pokud PP trvá celý rok), MD je vyloučenou dobou do dne před porodem. U důchodců, kterým děláte ELDP v průběhu roku pro přiznání důchodu, potom na další ELDP píšete příjem za celý zbytek roku do 2.řádku, na 1. je doba do přiznání důchodu, na 2.po něm.
    Složitější případy hledám v metodické pomůcce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).