Re: Exekuce-nedodán záp. list
Potvrzení o zaměstnání neztratila, ale záměrně nedodala (kvůli exekucím). Měli jste trvat na dodání nového potvrzení o zaměstnání. Pokud ho přesto nedodala nebo se může stát, že člověk má poslední potvrz. o zaměstnání, kdy posl. zaměstnání skončilo již před nějakou dobou a od té doby byl nezaměstnaný, měla jste si od ní/něho napsat čestné prohl., že nemá žádnou exekuci. Pokud by exekuci měla, tak by ji napsala - kolik, komu, č.j., č. ú. apod. Takto se můžete jako zam-tel dostat sami do velkých problémů, neboť exekutoři dnes mohou vše - třeba budou požadovat částku, kterou jste jim měli poslat, ale neposílali, požadovat po Vás, protože nemůžete nijak doložit, že jste od ní nedostali potvrz. o zam. nebo nemáte čestné prohl., kde by napsala, že nemá žádnou exekuci. Jj, je to nespravedlnost. Exekutoři si mastí kapsy, ale mzdová účetní, pokud nesráží nebo sráží špatně, tak aby se obávala problémů a hlavně, NIC navíc (v Kč)za to nemá.
Myslím si nyní také, že to bylo záměrné. Ani majitel nedocílil, aby sdělila, kde pracovala, tvrdila, že poslední roky nikde nepracovala, pak měla ošetřování na své nemocné rodiče a s tímto vědomím ji šéf zaměstnal.
Myslíte, že na OSSZ by mi sdělili posledního předchozího zaměstnavatele? Díky.
Pokud se to potvrdí, že opravdu jí předchozí zaměstnavatel na zápočťáku tuto exekuci uvedl, tak jak mám postupovat?
Pokud byla uvedena na zápočťáku, a ty ostatní ne, musíte jí přiřadit pořadové číslo ještě před těmi, co nyní srážíte. Těm napíšete, že pozastavujete srážku, protože jste obdrželi ex. , která je před tou jejich. Ten zápočťák se ale stejně pokuste sehnat - možná by ho mohli mít na ÚP, jestli tam někdy byla hlášená, určitě si ho kopírovali (nevíte, kolik jiných ex. tam může být)
Už je odesílám.
Kontaktovala jsem OSSZ, kde mi řekli, kde paní pracovala předtím, tak jsem si zápočtový list vyžádala a opravdu jsou tam tři exekuce.
Tak teď co s tím? Přestat srážet na ty současné, vyžádat si ty z roku 2008 a posílat peníze na ně? Tak to je asi malér co?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.