Vlákno názorů k dotazu Pojistka dětí po rozvodu od markov - Re: Pojistka dětí po rozvodu Nebylo by lepší zeptat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 4. 2012 12:22

markov (neregistrovaný)

Re: Pojistka dětí po rozvodu
    Nebylo by lepší zeptat se přímo na pojišťovně? Jak je to s pojistkou nevím, ale v případě stavebního spoření vím, že matka, která dětem stavební spoření založila a platila, musela za doby trvání manželství (nerozváděli se) požádat opatrovnický soud o povolení zrušení stavebního spoření (chtěla vybrat 100.000 Kč) - byl to požadavek stavební spořitelny.

• 30. 4. 2012 12:28

Helas (neregistrovaný)

Ano u stavebního spoření to tak funguje. Ale u pojištění asi ne.

• 30. 4. 2012 13:14

pája

>>>Dobrý den,
    >>>máte prosím někdo zkušenosti, jak je to s ukončením
    >>>pojistky dětí ? Exmanžel založil dětem po narození
    >>>pojištění do 20 let věku. On je pojistník.Nyní
    >>>ohledně
    >>>výživného tvrdí, že platbou na jejich pojištění jim
    >>>přispívá na výživné a o to míň chce platit.

to nejde, výživné musí platit ve výši, kterou jste sjednali v písemné dohodě nebo kterou určil soud, platba pojištění se nemůže do toho započítat.
    >>spoření
    >>vím, že matka, která dětem stavební spoření založila
    >>a
    >>platila, musela za doby trvání manželství
    >>(nerozváděli
    >>se) požádat opatrovnický soud o povolení zrušení
    >>stavebního spoření (chtěla vybrat 100.000 Kč) - byl
    >>to
    >>požadavek stavební spořitelny.
    >
    >Ano u stavebního spoření to tak funguje. Ale u
    >pojištění asi ne.

• 2. 5. 2012 9:08

Jaňule4 (neregistrovaný)

Re: Pojistka dětí po rozvodu,prosím Páju
    .. výživné platí dle starého rozsudku, nyní je nový soud o zvýšení výživného, kterému on se brání tím, že přeci platí dětem toto životní pojištění a úrazové pojištění. Jde o to, že tyto pojistky po narození dětí založili extchání všem svým vnukům a platím jim to hotově na pobočce. Soudkyně v prvním jednání navrhla, zda souhlasím s tím, aby otec tyto pojistky zrušil a radši dětem dával výživné o to větší. Otec nebyl přítomen.
    Jde mi o to, že je určitě rušit nebude, protože je to nevýhodné. Jen to tak zkouší. Můžu je já zrušit jako zákonný zástupce dětí ? Ať mám od toho pokoj ? Já pojistky pro děti mám a platím je sama z účtu Kooperativě.
    Díky moc

• 2. 5. 2012 9:52

pája

Re: Pojistka dětí po rozvodu-odborníci?!
    já nejsem žádný odborník na pojistky, ale:
    -to, co Vám přiřkne soud, je Vaše jistota, takže já bych radil soudkyni říci jasně, že vyšší výživné dětem a pojistky ať si řeší otec
    -Nevím, jak se zrušením, ale jednak by to mělo být uvedeno v pojistné smlouvě, nebo by Vám to měl vysvětlit nějaký pojišťovák od té pojišťovny, ale osobně se domnívám, že Vy je zrušit nemůžete nebo třeba budou vyžadovat souhlas obou rodičů, netuším.

• 2. 5. 2012 10:46

alen1 (neregistrovaný)

Re: Pojistka dětí po rozvodu-odborníci?!
    Pokud nejste pojistníkem nemůžete s pojistkou disponovat ani dělat úpravy ani ji zrušit.
    Z vlastní zkušenosti ( ne tedy s pojistkami) vím ,že exmanželé zkouší všechno, aby náhodou nemuseli platit něco navíc ( omlouvám se tím všem "slušným exmanželům"). Soudkyně uzavřela požadavek na snížení výživného o "jiné náklady exmanžela" tak, že řekla, že výživné je především na zajištění výživy dětí - ne na "zbytné výdaje".
    Braňte se a žádejte vyšší výživné bez ohledu na pojistky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).