Vlákno názorů k dotazu Přenesená daň. povinnost - podání FÚ od D.V. - Re: Přenesená daň. povinnost - podání FÚ To nevím,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2012 15:32

D.V. (neregistrovaný)

Re: Přenesená daň. povinnost - podání FÚ
    To nevím, ale pokud máte datovou schránku, pak již nemusíte nic dokládat... Pokud jste to však poslala přes daňový portál, pak musíte stvrdit vlastnoručním podpisem - stačí volnou formou, či si fyzicky vytiskněte tu evidenci, podepiště a doložte na FÚ. Tedy jestli to stíháte do pěti dnů, jinak nutno poslat znovu...

• 3. 5. 2012 16:04

JanaCH (neregistrovaný)

No, právě že jsem poslala výpis z evidence přes datovou schránku a DPH za 1Q jsem poslala normálně poštou, ale paní z FÚ po mě chce ještě nějaké potvrzení, které jsem měla vytisknout z datové schránky a já nevím jaké. Abych příští Q zase neudělal stejnou chybu. Nevíte někdo? Děkuji

• 3. 5. 2012 16:11

D.V. (neregistrovaný)

Potvrzení podání učiněné datovou zprávou neopatřenou el.podpisem se podává pouze v případě, že nemáte zaručený elektronický podpis a podáváte to přes daňový portál, pokud máte zřízenu datovou schránku, tak nemusíte nic stvrzovat. Jen se zeptám - proč podáváte přiznání fyzicky, když jste si zřídila datovou schránku?

• 16. 7. 2012 23:29

Pepík (neregistrovaný)

Přeji hezký večer. Náhodou jsem narazil na Váš dotaz.Třeba již znáte i odpověď, ale pro jistotu:

adresa datové zprávy: https://adisdpr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
    otevře se Vám web.str. datové zprávy, kliknete si na příslušný doklad:(výpis z evidence pro daňové účely podle §92a zákona o DPH (EPO2)). Pokud jste si původní formulář neuložila již bude ztracen. Nový formulář si musíte znovu vyplnit a vytisknout. Návod na webu Vás krásně povede a na chyby upozorní. Teprve když je celý formulář OK projde k evidenci.
    Tak hodně úspěchů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).