Re: Přenesená daň. povinnost - podání FÚ
To nevím, ale pokud máte datovou schránku, pak již nemusíte nic dokládat... Pokud jste to však poslala přes daňový portál, pak musíte stvrdit vlastnoručním podpisem - stačí volnou formou, či si fyzicky vytiskněte tu evidenci, podepiště a doložte na FÚ. Tedy jestli to stíháte do pěti dnů, jinak nutno poslat znovu...
No, právě že jsem poslala výpis z evidence přes datovou schránku a DPH za 1Q jsem poslala normálně poštou, ale paní z FÚ po mě chce ještě nějaké potvrzení, které jsem měla vytisknout z datové schránky a já nevím jaké. Abych příští Q zase neudělal stejnou chybu. Nevíte někdo? Děkuji
Potvrzení podání učiněné datovou zprávou neopatřenou el.podpisem se podává pouze v případě, že nemáte zaručený elektronický podpis a podáváte to přes daňový portál, pokud máte zřízenu datovou schránku, tak nemusíte nic stvrzovat. Jen se zeptám - proč podáváte přiznání fyzicky, když jste si zřídila datovou schránku?
Přeji hezký večer. Náhodou jsem narazil na Váš dotaz.Třeba již znáte i odpověď, ale pro jistotu:
adresa datové zprávy: https://adisdpr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
otevře se Vám web.str. datové zprávy, kliknete si na příslušný doklad:(výpis z evidence pro daňové účely podle §92a zákona o DPH (EPO2)). Pokud jste si původní formulář neuložila již bude ztracen. Nový formulář si musíte znovu vyplnit a vytisknout. Návod na webu Vás krásně povede a na chyby upozorní. Teprve když je celý formulář OK projde k evidenci.
Tak hodně úspěchů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.