Re: plná moc na FÚ a razítko
Pokud je to v podstatě zaměstanec jak uvádíte - finanční ředitel - tak nevidím důvod proč by nemohl použít razítko když jej firma používá, což si myslím že i on používá ze své funkce. Razítko bych čekala že nebude mít třeba exter.daň.auditor zmocněn pro jednání s FÚ, což je pochopitelné.
Děkuji za odpovědi. u plné moci není žádný takový dovětek, je tam uvedeno pouze jméno a bydliště(není ani uvedena funkce). Datovou schránku nevyužíváme z toho důvodu, že ani FÚ ji při komunikaci s námi nevyužívá. Veškerá dokumentace právě chodí na zplnomocněnou osobu poštu na adresu, která je uvedena na plné moci.
Proto jsem se ptal na to razítko, když ani oficiální dokumentaci nezasílají do sídla firmy, ale na adresu jejího zplnomocněného zástupce. Ale pak tam chtějí razítko firmy. Protože předtím, když to podepisoval jednatel, tak tam bylo.
Záleží na Vás jak chcete tedy s FÚ komunikovat, dle výše uvedeného popisu nastavení plné moci je to logické že FÚ komunikuje pouze se zmocněncem. Pokud Vám vyhovuje stávající tak udělejte dodatek k plné moci že zmocněnec razítko firmy ani svoje nepoužívá. Mně osobně by otravovalo kdyby chodila fir.pošta na moji adresu domů, proto by bylo pro mně řešením dohoda s jednatelem (-li) o vystavení nové plné moci a to v znění že Ing. Karel Vrbka, nar. xxx, bytem yyy, jako financni reditel spolecnosti Slunicka a.s. je zplnomocnen pro jednani ve vecech ........., pro přejímání písemností .... atd. dle Vašich zvyklostí s Financim uradem v CCCCC. Doručovací adresa = sidlo firmy včetně DS. Razitko spolecnosti používá/nepoužívá. Pak muzete DP poslat pres DS nebo jakoukoliv pisemnost. Nebo si zavolejte Vasemu spravci dane. E
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.