Re: OSVC nezakone ročni zučtovani
zam-ec si požádal o RZD? Pokud ano, tak Vy přece nejste žádná detektivní služba, abyste pátrali, zda dotyčný má ještě další příjem, ze kterého musí podat daň. př. To, že ho podával každý rok ještě neznamená, že už s podnikáním neskončil a třeba už ani nemá povinnost podávat daň. př. Pokud tedy máte vše řádně na 3. a 4. str. od zam-ce vyplněné, pak je chyba na jeho straně. Pokud měl podávat daň. př., pak si od Vás vyžádá potvrz. o zdan. př., vy ho vyplníte, napíšete, kolik jste mu vrátili na daních a on dodaní zbytek příjmů.
zamestnavatel o jeho OSVC vedel, dal mu potvrzeni o prijmu za tyden mu dal podepsat prohlašeni... zamestnanec v neznalosti podepsal + za mesic sam podal priznani. ja jsem jeho učetni a dozvedela jsem se to az nyni, upozornila jsem na to zamestnavatele ten mi však poslal nove potvrzeni o prijmu. mam tedy ted podat dodatečne priznani na OSVC kde mu k vraceni z FU vyjde 0? a pokud mu FU ted kč vratil tak je poslat zpet?
Nějak tomu nerozumím. Buď zam-ec požádá o RZD, tak si založíte do jeho složky vyúčtování a kolik jste mu vrátila nebo napíše, že si podá sám daň. př. na FÚ a předáte mu potvrz. o zdanit. příjmech (kopii si zakládám a dávám podepsat zam-ci, že převzal). Přece není možné, že mu uděláte RZD a zároveň mu dáte potvrz. o zdanit. příjmech, aby si podal sám daň. př. To vidím tak na nějakou pokutu pro zam-tele od FÚ.
on mu rekl, ze ma učetni a priznani si poda sam, je to maly OSVC s vedl.prijmem a hlavni prijem pracuje jako mechanik v male firme. nerozumim tomu tez, jeden tyden mu dam potvrzeni aby si podal priznani za tyden mu dam podepsat prohlašeni... všimla jsem si toho uplne nahodou, pozadala jsem zamestnavatele o opravu, on o tom však nechce slyšet ze to ma dobre a ted mi poslal nove potvrzeni o prijmu... na me to pusobi jak naschval.. akorat ted nevim jak to spravne vyrešit. zda mam podat dodatečne nebo tlačit zamestnavatele o opravu. :(
Rozumím tomu dobře, že Vy pracujete pro toho pána OSVČ?
Zaměstnavatel - jeho mzdová účetní postupovala správně, protože měla před sebou podepsanou žádost o roční zúčtování. Takže mu daně zúčtovala a vrátila přeplatek. Teď Vám poslali potvrzení o zdanitelných příjmech, za kterých je určitě vyčíslená vratka té daně, ne? Tak podejte opravné přiznání, ve kterém bude zapracovaná ta vratka daně, která je vyčíslená na tom druhém potvrzení.
Já jsem pochopila, že mu vrátili z RZD i z DP. Ale spíš dodatečné než opravné, ne? Asi by měl pán zajít na FÚ, nasypat si popel (chybu udělal on, že požádal o RZD), vysvětlit to úřednici, aby to pak ona pochopila, až dostane na stůl další DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.