děkuji
>>Prosím o kontrolu výpočtu:
>>
>>mladý člověk - svobodný, bezdětný - prní nepřednostní
>>exekuce, pak přednostní
>>
>>čistá mzda 17693,- nezabav. částka 5842,-
>>
>>vyšlo mi:
>>
>>na nepřednostní stáhnout 2920,-
>>na přednostní stáhnout 6009,-
>>
>>jemu vyplatit na účet 8764,-
>
>
>Ano, taky mi to tak vyšlo. >
Re: děkuji
Výpočet je správný. Důležité je, aby nepřednostní pohledávka svým pořadím předcházela té přednostní. Pak je rozdělení správné. Pokud by tomu bylo naopak, nejdříve by se uspokojila celá přednostní pohledávka a potom teprve nepřednostní. Pak na nepřednostní pohledávky by v onom případě bylo nmožno zabavit částku 2920,- a 3089,- to jest 6009,-Kč. V tomto případě by zbylo tomu dlužníkovi 11 684,-Kč.
To máte sice pravdu, ale to uvádím jen pro ty, kteří by si toto četli někdy později a nedošlo jim, že je důležité pořadí pohledávek. Osobně jsem se setkal s účetní, která nebrala pořadí pohledávek vůbec do úvahy a srážela všechno poměrně. Pak ji vycházely nějaké drobné částky na jednotlivé pohledávky.
Toto by bylo jenom na přednostní pohledávku těch 6009 Kč.
Prosím, prac. má u nás 6 nepřednostních pohledávek, z nich podle pořadí srážím. Od ledna 2012 mám 1 přednostní tak srážím:
čistá mzda 14256,-- Kč , manželka, 2 děti.
na nepřednostní - 1344,-- Kč
přednostní: 1344,-- Kč
pracovník: 11568,-- Kč
Teď v květnu jsem obdržela další přednostní, budu postupavat tak,
že budu stále srážet nepřednostní, dosrážím přednostní z ledna a pak začnu srážet přednostní z května? Mám takové 3 pracovníky(ještě i výživné), ale už opravdu nevím, co a jak. Moc děkuji za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.