Re: Vedlejší prac.poměr
To už jsem teď taky našel, že vedlejší pracovní poměr neexistuje, když ale tedy uzavřu normální pracovní poměr na kratší úvazek a mzda bude 5000,- Kč musí za mě zaměstnavatel doplácet zdravotní do toho minima? Nebo já? V pojištovně mi bylo řečeno, že i když je to na kratší pracovní úvazek, tak zaměstnavatel za mě musí odvádět do pojištění do mimina.Tj.1080,- Kč. Tak mi to přijde celý nesmysl.
sjednejte si dohodu o prov.práce, tam při výdělku do 10 tis, nebudete platit kromě daně ani pojištění. Zdravotní pojištění z minima odvádíte u zaměstnavatele (z těch 12 tis), takže pokud nesjednáte dohodu, ale prac.poměr, přinesete od svého 1.zaměstnavatele tomu 2. potvrzení, že je vám ZP sráženo z minima a budete platit ZP pouze u toho, co si vyděláte, tedy z těch 5 tis. Pravděpodobně jste v pojišťovně neřekla, že máte ještě jiný prac.poměr, proto vám odpověděli tak, jak odpověděli
Děkuju moc za odpovědi. Mám už dva roky do důchodu a bylo mi řečeno, že lepší bude klasický pracovní poměr než DOPP, kvůli výpočtu důchodu a zaměstnavatel s tím nemá problém. jsem v tomto naprostý neználek,( i v oblasti důchodů, pořád se to mění) tak Vám všem moc děkuji za odpovědi. Teď už jsem klidnější, že nemusím nic nikde doplácet.
nemyslím si, že by vám 5000 měsíčně tolik ovlivnilo výši důchodu (záleží na to, jak dlouho takto budete pracovat)- pro výpočet důchodu se berou příjmy 30 let dozadu, ale samozřejmě záleží na vás a na tom, že s tím zaměstnavatel souhlasí. takhle budete mít z 5000 hrubého 3500 čistého, u dohody byste měla 4250 čistého.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.