Re: Prosím zkušené - přeplatek na dani
záleží na tom, jak přesně přeplatek vznikl, nemohl zmizet, někam jste to museli již v tom roce 2003 zaúčtovat. Pokud jste na zálohách zaplatili víc než byla daňová povinnost, kam jste ten rozdíl zaúčtovali? Nebo teď se mi stalo, že paní omylem zaplatila zákonné pojištění na účet DPPO a tím nám také vznikl přeplatek. Nemůže to být něco takového?
no v 2004 jsme podavali dodatečne priznani k dph a mela se nam tato castka vracet. Ale asi jsme nedoložili žádost o vrácení na účet a tak nam fu nevratil a my si ani nezapočetli s dalším přiznáním..... ucto jsem přebírala v 2009 a tam mi vše sedělo,možná se jen se vystavilo dodatečné přiznání a pak nic.. Na inventurach mi to k min. roku nikde nevyjelo, až ted mi napsali z fu, ze to eviduji....., i kdyz jsem uz nekolikrat u nich řešila převody záloh na jiné účty a behem tri let mi nedali info o tom, že tam tato částka leží....
no ted jsem prosla fyzicky a nasla ze v roce 2004 byly dve fa zauctovane, ale duzp bylo 12/2003 a dph bylo nauctovane na nakladovy Nedanovy ucet..., prosim, poradite jak ted vyřešit ? kdyby mel byt problem, ze si znovu zdanime castku, tak to neřešíme, ale aby to bylo spravne zuctovane a vykazane v inventurach
Jestli jsem to dobře pochopila, tak FÚ Vám měl vracet DPH, ale nevrátil a bylo to přeúčtováno do nedaňových nákladů. Teď Vám FÚ peníze vrátil, takže můžete zaúčtovat do nedaňových výnosů. Dala bych asi buď na 646 (což je výnos z odepsaných pohledávek) nebo 648 (ostatní provozní výnosy).
No nevratil, ale poslal vyrozuměni, kde pise, ze nam na uctu lezi o tuto castku vic penez a kdyz jsme dohledavali, ta se shodli, ze to je z 2004 dodatecne, kdy zustali penize na nasem uctu a nikdo dal neřesil. Aha, vy by jste dala do nedaňových ? Zvazime. moc dekuji za konzultaci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.