Re: Kontrola ŽÚ
- v tom případě(ze zkušenosti)- označení provozovny, jde o poskytování služeb(pokud máte správu a údržbu nemovitostí-obor volné žinost)i, čili označení dle ŽZ, prov. doba, odp.osoba,
-živ. oprávnění k podnikání-ŽL nebo Výpis ze ŽR
-chtějí i smlouvy s obch. partnery a případěn FA, doklad o tom, že FA služby, na které máteživ. opránění
-osoby-zaměwstnance oni nekontrolují, chtějí odp. osob-stat.orgána nebo zmocněnou k projednání kontroly
-nákl. položky na provozovnu- doložit vše, co dáváte do účta
-vybavení provozovny- doklady
-pochopitelně právní důvod užívání-vlast., nájem, podnájem
-ještě kolaudaci na provoz- kancelářské prostory
víc mne už nenapadá, což neznamená, že ještě s něčím nevylezou
No problém je ten, že na té "provozovně" se ve skutečnosti víceméně neděje nic, co by s běžným provozem firmy skutečně souviselo. Možná tak občas obchodní schůzka.
Asi je chyba, že je to vedené jako provozovna.
Prostě akcionář chtěl svou kancelář, tak se mu to platí....Že není označena atd. (upozorňovala jsem na to) je jeho věc. Po mně se chce připravit podklady ke kontrole a nevím, co vlastně mám připravit krom té nájemní smlouvy, faktury za energie atd., co nám fakturuje pronajímatel.
Nevím, zda jim nebude chybět něco, co dokládá samotnou činnost. Přece jim tam ale nepovezeme všechno účetnictví (jako fakturace k pronájmu našeho areálu... - asi 30 nájemníků).
Kolaudace na provoz - to je nutné mít? To asi má spíše pronajímatel,ne?
a pronajímatel to nemusí zařizovat - ten Vám pouze pronajal nebytový prostor....., vy tam podnikáte a měli byste mít tuto provozovnu zkolaudovanou na Vaši živnost... pokud nemáte, tak tam je pokuta 1000 Kč a pokud ji uhradíte, tak ŽÚ už to po Vás v budoucnu již nebude samozřejmě chtít.... ovšem toť otázka, co hasiči, příp. hygiena....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.