Vlákno názorů k dotazu Přenesená daň povinnost - prosím Helas od llll - Re: Přenesená daň povinnost - prosím Hel Dobrý den,já...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2012 14:31

llll (neregistrovaný)

Re: Přenesená daň povinnost - prosím Hel
    Dobrý den,
    já bycho to dala do PDP když se podíváte na tyto stránky tak jsou dole v excelu nejčastější dotazy http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_15152.html?year=0
    a př. 42 mi přijde podobný a do této klasifikace to určitě zařadíte

43.21.10 Elektroinstalační práce
    Zahrnuje:
    - specializované elektroinstalační práce týkající se instalace základních elektrických sítí v budovách a jiných stavbách
    - elektroinstalační práce spojené s instalací spotřebičů
    - elektroinstalace systémů nouzové dodávky elektrické energie
    - instalace požárně bezpečnostních systémů a bezpečnostních zařízení proti vloupání na staveništi
    - instalace všech typů domácích antén včetně satelitních antén
    - instalace vedení kabelové televize uvnitř budovy
    - elektroinstalace telekomunikačního vedení
    - elektroinstalace jiného elektrického zařízení, včetně elektrických kolektorů solární energie a podlahového topení
    - instalace elektroměrů
    - instalace osvětlení a signalizačních systémů pro silnice, letiště a přístavy

• 18. 5. 2012 14:49

Orl

Do oddílu 43 se také zatřiďují jakékoliv instalační práce, díky kterým lze zajistit funkčnost stavby. Což toto není.Pokud by byla k tomuto nutná nová elektroinstalace, kterou by jste taky prováděli - tak přenos. POkud dodáte zařízení, zapojíte volně, tak bez přenosu.
    Ještě jsem taky někdo dával odkaz na: http://www.ucetni-portal.cz/rezim-preneseni-danove-povinnosti-podle-92e-zdph-456-v.html , bod 4. , což je taky zajímavé... :-)

• 21. 5. 2012 13:31

Helas (neregistrovaný)

Také bych toto fakturovala s daní. Co na to odběratel?

• 21. 5. 2012 14:19

LéňaK (neregistrovaný)

Nejdříve všem děkuji za názor. Odběratelé jsou zatím v pohodě a neřeší to, obě dvě strany to chápeme tak, že se nejedná o stavební činnost. Dle mého názoru je to dodání techniky a její propojení, pokud bych zasáhla do rozvaděče, tak je to PDP, ale pokud jen propojuji a pověsím, tak ne, aspoň si to tak myslím. Ulevilo se mi, že máte podobný názor a budu tedy nadále pokračovat ve fakturaci s DPH a doufat, že to tak je správně:) Ještě jednou děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).