Re: placení svátku
ano,protože ve svátky se u nás pracuje jako o víkendu,takže někdo pracuje a někdo né,ale kdyby svátek nebyl ,tak je normální pracovní den ,kdy by pracovala všechny děvčata. myslím si ,že kdo pracuje,tak má mít 7,5 plus 100% a kdo nepracuje tak by měl mít nárok na náhradu mzdy ve výši prům.výdělku?
Máte mít týdně průměrně 38,75 h (což je v průměru 7,75 h denně) a tyto hodiny máte vždy rozvržené tak, že od pondělí do pátku děláte po 7,5 hodinách a na zbytek hodin máte směnu někdy v sobotu?
Pokud opravdu máte takovéto rozvržení a svátek padne např. na pondělí a Vám tím pádem kvůli svátku odpadne směna, máte mít ten den zaplacený průměrem, pokud jste ovšem odměňována hodinovou mzdou. Pokud máte mzdu měsíční, tak se náhrada za svátek průměrem neplatí, protože ten svátek už je obsažený v té měsíční mzdě. Druhý způsob je také možný (náhrada svátku průměrem), ale v tom případě se ta měsíční mzda pokrátí + náhrada za svátek.
Ale moc mně nesedí to rozvržení Vaší pracovní doby vždy pondělí až pátek a ještě k tomu 2x do měsíce směna v sobotu - to hodinově nevychází.
moc děkuji za odpověď,přesně tak jsem si to myslela,ale nebyla jsem si jistá.Jsme odměńování ubohou hodinovou mzdou.Berou nás na hůl ,kde se jen dá.Proto ten dotaz.A co do rozvržení pr.doby,tak s jedním víkendovým dnem splňujeme normu plus ňějaké dvě hodiny přesčasů.Jakž takž to vychází.Ještě jednou děkuji beka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.