Re: Přivýdělek u stejného zaměstnavatele
Smlouva na HPP je napsána, že vykonávají práci číšník/servírka, a DPP by byla napsána na obsluha rychlého občerstvení. Pokud to takto není možné, můžete mi, prosím, poradit, co tam napsat, aby to možné bylo? Nevíte, jestli by inspekce práce akceptovala argument, který jsem napsala ve svém dotazu (úspora času na zaškolování, zmci si chtějí vydělat.)
Děkuji
Re: Přivýdělek u stejného zaměstnavatele
Dobrý den,
inspekce by to asi považovala, tak jak jste napsala za schovávání přesčasů pod DPP, když jde o jiné prostředí (stánek), stále jde podle mě o jednu činnost, ať už do dohody napíšete cokoliv, např. úklid stánku a přilehlého okolí. Jakmile je načapají, jak prodávají (obsluhují), tak bude nejspíš problém a argumentace ohledně zaškolení brigádníků apod., Vám asi nepomůže.
Re: Jak to vidí Pája ?
>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>
>>
>>Dobrý den,
>>inspekce by to asi považovala, tak jak jste napsala
>>za
>>schovávání přesčasů pod DPP, když jde o jiné
>>prostředí
>>(stánek), stále jde podle mě o jednu činnost, ať už
>>do
>>dohody napíšete cokoliv, např. úklid stánku a
>>přilehlého okolí. Jakmile je načapají, jak prodávají
>>(obsluhují), tak bude nejspíš problém a argumentace
>>ohledně
>>zaškolení brigádníků apod., Vám asi nepomůže.
>Podle mého názoru jde o jiné místo výkonu práce a v
>tom případě by DPP byla možná.
já? asi takto.
Tento zákaz byl uveden v § 13/4 ZP, nov. ZP zák. 365/2011 byla hl.III. celá zrušena, ale byl vložen nový § 34b, který v odst. 2 uvádí, že zaměstnanec v dalším základním prac.práv. vztahu NESMÍ u téhož zam-tele vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny. Podle mne obsluha v rest. nebo v kiosku-prodej občerstvení - pod tento zákaz spadají(neznám bližší podrobnosti, vycházím jen z obecného) a místo výkonhu práce nemá s tímto problém nic společného. Takže podle mne: NELZE. Správně bylo konstatováno, že tímto způsobem někteří zam-telé kryjí přesčasy, aby je nemuseli platit dle zásad ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.