Re: Výpověď při změně vlastníka
Pokud je syn bude přebírat, tak proč dávat výpověď? Využijte § 338 a další a pouze je převeďte. Předem s nimi projednáte ( jim oznámíte), že budou převedeni a jejich zaměstnavatel se bude jmenovat jinak. Kdo nechce k němu přejít, ten může dát výpověď (samozřejmě bez odstupného). Jejich pracovní poměry nebudou končit, dále budou platit jejich pracovní smlouvy (tzn. druh práce, místo výkonu práce), syn přebere vše ve mzdách (průměry, ELDP atd.). Prostě jako by šlo stále o téhož zaměstnavatele.
To jsem měla původně taky v plánu,ale na OSSz mi řekli, že pro mě bude výhodnější když se udělá odhláška od původního zaměstnavatele,tím že pro ně při odhlášení posledního zaměstnance tento zaměstanavatel skončí a zaměstananci se nahlásí pod druhého zaměstanavatele.Přecházíme ještě navíc z kraje do kraje tudíž pod jinou OSSZ. Bylo mi řečeno, že pokud to udělám pod §338 nebudu vyplácet odstupné,pouze jim vylatím dovolenou na kterou mají nárok
Zaměstnance bude syn přebírat
>>>>>>.Musí
>>>>>>se vyplatit odstupné?A podle jakého § se mám řídit.
>>>>>>Děkuji Jana
>>>>>
>>>>>Pokud je syn bude přebírat, tak proč dávat výpověď?
>>>>>Využijte § 338 a další a pouze je převeďte. Předem s
>>>>>nimi projednáte ( jim oznámíte), že budou převedeni a
>>>>>jejich zaměstnavatel se bude jmenovat jinak. Kdo
>>>>>nechce
>>>>>k němu přejít, ten může dát výpověď (samozřejmě bez
>>>>>odstupného). Jejich pracovní poměry nebudou končit,
>>>>>dále
>>>>>budou platit jejich pracovní smlouvy (tzn. druh
>>>>>práce,
>>>>>místo výkonu práce), syn přebere vše ve mzdách
>>>>>(průměry, ELDP atd.). Prostě jako by šlo stále o
>>>>>téhož
>>>>>zaměstnavatele.
>>>>To jsem měla původně taky v plánu,ale na OSSz mi
>>>>řekli, že pro mě bude výhodnější když se udělá
>>>>odhláška od
>>>>původního zaměstnavatele,tím že pro ně při odhlášení
>>>>posledního zaměstnance tento zaměstanavatel skončí a
>>>>zaměstananci se nahlásí pod druhého
>>>>zaměstanavatele.Přecházíme ještě navíc z kraje do
>>>>kraje tudíž pod jinou
>>>>OSSZ. Bylo mi řečeno, že pokud to udělám pod §338
>>>>nebudu
>>>>vyplácet odstupné,pouze jim vylatím dovolenou na
>>>>kterou mají nárok
>>>
>>>Tak to vám jistě také poradili §, podle kterého byste
>>>PP ukončili a zároveň nebyl nárok na odstupné. To by
>>>mě docela zajímalo.
>>Doporučili §49 - dohodu a pak hned podepsání nové
>>smlouvy( Jsem z toho už vedle,každý mi říká něco
>>jiného,
>Nezlobte se na mě, ale takový "odborník" na OSSZ nemá
>ani páru o zákoníku práce. Ať si hledí své náplně
>práce a neradí vám nesmysly. Zaměstnanci by byli hloupí,
>kdyby na nějaký §49 přistoupili.
Takoví "odborníci" by především měli poradit jak vyplnit oznámení změny a ne se motat do skončení PP. A potom nás ještě kontrolují a udělují sankce, to by člověk zaplakal.
Brumla píše, že budou přecházet z kraje do kraje, tak jestli náhodou nepůjde o změnu místa výkonu práce.
Pokud zůstanou pracovat na svém místě, které mají v pracovních smlouvách, tak není co řešit - jednoznačně převést podle § 338. Brumlo, v tom případě se ani dovolená neproplácí, jak jsem psala - převedou se se vším všudy, jako by stále měli téhož zaměstnavatele, akorát že se od převedení jejich zaměstnavatel bude jmenovat jinak. Pro ně se nic nebude měnit, nic končit, nic proplácet.
Ale pokud se bude jednat o jiné místo výkonu práce, tak by to bylo jinak. Sice byste je mohli převést, ale na jiném místě výkonu práce by se s nimi syn musel nejprve dohodnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.