Vlákno názorů k dotazu Proplacení dovolené? Nemožnost čerpání. od JanaS. - Re: Proplacení dovolené? Nemožnost čerpá Já mám ten pocit,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2012 6:49

JanaS. (neregistrovaný)

Re: Proplacení dovolené? Nemožnost čerpá
    Já mám ten pocit, že dovolená je daná ze zákona a musí být umožněno ji čerpat! Pochybuji, že to lze proplatit, pokud neukončujete prac. smlouvu. Znám menší obkliku: do výplaty si nechte zaplatit dovolenou, ačkoliv jste v práci. Ty hodiny, co jste v práci si dejte jako přesčas a nechat si jej proplatit - nepřijdete o nic. Samozřejmě pro kontrolu úřadu musíte přesčasové hodiny zapsat na jiný den, než jaký máte právě tu dovolenou...

• 25. 5. 2012 7:34

xy5

Re: Proplacení dovolené? Nemožnost čerpá
    Proplatit dovolenou zam-tel může jen pokud končíte PP. Copak nemáte žádného střídače, který zastoupí třeba když jste nemocní? Naléhavé provozní důvody zde neobstojí, protože zam-tel je povinen dovolenou určit čerpat. Přečtěte si Zákoník práce. Možná se dozvíte i to, že máte mezi směnami málo volna (nevím, jak se střídáte). Možná Vám také neproplácí přesčasy apod. Každopádně trvejte na čerpání dovolené - je na zam-teli, aby zajistil plynulý provoz (třeba nějakým střídačem např. na DPP, DPČ)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).