Vlákno názorů k dotazu DPČ od Kara - Re: DPČ Ano, myslíte si to dobře. Hodiny DPČ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2012 13:56

Kara (neregistrovaný)

Re: DPČ
    Ano, myslíte si to dobře. Hodiny DPČ posuzovat průměrem za sjednanou dobu (nejvýše ale za 52 týdnů). Max. 20 týdně - to bude ZMR, takže když náhodou v některém měsíci nebude tolik pracovat a nevydělá ani 2500, nebude odváděno SP. Na OSSZ ho přihlásíte, jak vypočítáte výplatu, v níž dosáhne aspoň 2500 Kč - příhlásíte ho zpětně k datu uzavření DPČ. A už ho nebudete odhlašovat, i kdyby některý měsíc nevydělal 2500. Odhlásíte ho až skončí DPČ. Na ZP ho přihlásíte když dosáhne 2500, když nedosáhne, tak odhlásíte a tak pořád dokola.
    Příští rok pak opět můžete DPP max. 300 h (pokud nedojde k nějaké změně v zákonech).

• 29. 5. 2012 14:26

NIK (neregistrovaný)

Karo moc Vám děkuji za odpověď, ještě si to trošku ujasním, jestli jsem Vás správně pochopila V případě, že napíšu do smlouvy max 20 hod/týden jedná se automaticky o ZMR. To znamená, že pokud bude pracovat od 1.6.2012 nemusím ho přihlašovat do osmi dnů jako klasický HPP, ale až po výpočtu výplaty v červenci ? (určitě si vydělá víc než 2500) Pokud by ve smlouvě byla jiná formulace hodin, nebude se jednat o ZMR a budu odvádět SP a ZP i v případě, kdy nedosáhne rozhodného příjmu 2500? Limit 2500 mi byl znám, ale "zákonné slovíčkaření" mi uteklo. U nás asi nehrozí, že by si zam.nec nevydělal méně jak 2500, snad jen v případě hospitalizace, že by prostě nemohl přijít. Jsem ráda, že mohu kombinovat DPP a DPČ, to jsem se trošku obávala, ale chceme prostě využít pro nás méně nákladnou DPP, když nám to stát umožňuje. Ještě teď mi došlo u přihlášek na SP a ZP je předpokládám nějaký rozlišovací kód, kde uvedu, že se jedná DPČ a ZMR.

• 29. 5. 2012 16:02

beta (neregistrovaný)

u ZP se nerozlišuje ZMR, u OSSZ zadáte již na přihlášku ZMR ano-je tam na to kolonka

• 30. 5. 2012 9:50

NIK (neregistrovaný)

moc oběma děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).