Vlákno názorů k dotazu Podepsání pracovní smlouvy od Kara - Re: Podepsání pracovní smlouvy A nešlo v těch případech...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2012 16:07

Kara (neregistrovaný)

Re: Podepsání pracovní smlouvy
    A nešlo v těch případech o něco více, o něco trochu jiného? Jinak si neumím představit postup v případě, o kterém píšete. To by znamenalo, že jediný jednatel té firmy nikdy nemůže mít v té firmě pracovní poměr, což je nesmysl.

• 30. 5. 2012 16:46

janavav (neregistrovaný)

to je právě ono a jak na to, podle soudu nemůže jednatel sám sobě podepsat pracovní smlouvu takže pracovní smlouva je neplatná, což si nedovedu představit důsledky a proto mě zajímá jak to napravit např. notářským zápisem ? Nechci zrovna přibírat dalšího společníka a ustanovit ho jednatelem aby mi podepsal novou pracovní smlouvu.

• 31. 5. 2012 9:43

Kara (neregistrovaný)

To je nesmysl. Ptala jsem se, zda v těch judikátech nešlo náhodou o něco jiného, např. o to, že jednatel si sepsal pracovní smlouvu, kromě jednatelské odměny bral peníze i v pracovním poměru a společníci to třeba napadli. Nevím, pak si ty judikáty přečtu. Každopádně jednatel jedná za společnost a tím pádem je to on, kdo za společnost sjednává se zaměstnanci smlouvy. Takže on, jako zástupce společnosti, podepíše pracovní smlouvu za společnost a on, jako uchazeč o zaměstnání v té společnosti, podepíše smlouvu jako zaměstnanec. Je to úplně běžný postup, podle mě to ani jinak nejde a já jsem se ještě nesetkala s tím, že by toto někdo neuznal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).