Re: Podepsání pracovní smlouvy
to je právě ono a jak na to, podle soudu nemůže jednatel sám sobě podepsat pracovní smlouvu takže pracovní smlouva je neplatná, což si nedovedu představit důsledky a proto mě zajímá jak to napravit např. notářským zápisem ? Nechci zrovna přibírat dalšího společníka a ustanovit ho jednatelem aby mi podepsal novou pracovní smlouvu.
Re: Podepsání pracovní smlouvy
To je nesmysl. Ptala jsem se, zda v těch judikátech nešlo náhodou o něco jiného, např. o to, že jednatel si sepsal pracovní smlouvu, kromě jednatelské odměny bral peníze i v pracovním poměru a společníci to třeba napadli. Nevím, pak si ty judikáty přečtu. Každopádně jednatel jedná za společnost a tím pádem je to on, kdo za společnost sjednává se zaměstnanci smlouvy. Takže on, jako zástupce společnosti, podepíše pracovní smlouvu za společnost a on, jako uchazeč o zaměstnání v té společnosti, podepíše smlouvu jako zaměstnanec. Je to úplně běžný postup, podle mě to ani jinak nejde a já jsem se ještě nesetkala s tím, že by toto někdo neuznal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.