Re: s.r.o. JAK neuctovat o drobnych ?
Existuje taková možnost, ale musíte vše přesně popsat do vnitřní směrnice, to znamená přesně určit, jakého zboží se to bude týkat a jak se bude postupovat. Je pak možné buď účtovat přímo do nákladů, nebo vzít třeba celou krabičku šroubů na sklad a pak ji zase celou vydat do výroby a zaúčtovat do nákladů v tomto okamžiku. V obou případech ale musíte ke dni uzávěrky udělat fyzickou inventuru a zbylý a nespotřebovaný materiál z nákladů odúčtovat zpět na sklad (a to i v případě účtování rovnou do nákladů - metoda B vedení skladové evidence.)
Upozorňuji ale na jinou oblast, a tou je kalkulace výrobních cen. Do těchto kalkulací by se měl promítnout všechen materiál, případně ten, který skutečně nelze určit na jednotlivý výrobek, tak spočítat výrobní režii a zahrnout jej do ni. Ale to je na delší diskusi. Hezký den
Re: s.r.o. JAK neuctovat o drobnych ?
Dekuji za reakci,
prekvapilo mne totiz, ze firma, ktera mi obcas nejake vyrobky sklada a dodava i tento material, si do faktury pise proste jenom - drobny material.
Proto jsem se zamyslel nad tim, ze by stalo za to, zbavit se toho sileneho uctovani.
Naklady na vyrobek by slo stanovit jednoduse z ceny od dodavatele, ktera se v prubehu roku meni jen minimalne, pripadne, tech 5000ks urcite soucastky mi casto vydrzi i vice roku, takze cena je nemenna.
P.
>Existuje taková možnost, ale musíte vše přesně popsat
>do vnitřní směrnice, to znamená přesně určit, jakého
>zboží se to bude týkat a jak se bude postupovat. Je pak
>možné buď účtovat přímo do nákladů, nebo vzít třeba
>celou krabičku šroubů na sklad a pak ji zase celou vydat
>do výroby a zaúčtovat do nákladů v tomto okamžiku. V
>obou případech ale musíte ke dni uzávěrky udělat
>fyzickou inventuru a zbylý a nespotřebovaný materiál z
>nákladů odúčtovat zpět na sklad (a to i v případě účtování
>rovnou do nákladů - metoda B vedení skladové
>evidence.)
>Upozorňuji ale na jinou oblast, a tou je kalkulace
>výrobních cen. Do těchto kalkulací by se měl promítnout
>všechen materiál, případně ten, který skutečně nelze
>určit na jednotlivý výrobek, tak spočítat výrobní režii
>a zahrnout jej do ni. Ale to je na delší diskusi.
>Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.