Vlákno názorů k dotazu S.r.o. JAK neuctovat o drobnych ? od v.e.n.d.y. - Re: s.r.o. JAK neuctovat o drobnych ? Existuje taková...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2012 11:23

v.e.n.d.y.

Re: s.r.o. JAK neuctovat o drobnych ?
    Existuje taková možnost, ale musíte vše přesně popsat do vnitřní směrnice, to znamená přesně určit, jakého zboží se to bude týkat a jak se bude postupovat. Je pak možné buď účtovat přímo do nákladů, nebo vzít třeba celou krabičku šroubů na sklad a pak ji zase celou vydat do výroby a zaúčtovat do nákladů v tomto okamžiku. V obou případech ale musíte ke dni uzávěrky udělat fyzickou inventuru a zbylý a nespotřebovaný materiál z nákladů odúčtovat zpět na sklad (a to i v případě účtování rovnou do nákladů - metoda B vedení skladové evidence.)
    Upozorňuji ale na jinou oblast, a tou je kalkulace výrobních cen. Do těchto kalkulací by se měl promítnout všechen materiál, případně ten, který skutečně nelze určit na jednotlivý výrobek, tak spočítat výrobní režii a zahrnout jej do ni. Ale to je na delší diskusi. Hezký den

• 3. 6. 2012 13:40

darksir (neregistrovaný)

Re: s.r.o. JAK neuctovat o drobnych ?
    Dekuji za reakci,
    prekvapilo mne totiz, ze firma, ktera mi obcas nejake vyrobky sklada a dodava i tento material, si do faktury pise proste jenom - drobny material.
    Proto jsem se zamyslel nad tim, ze by stalo za to, zbavit se toho sileneho uctovani.

Naklady na vyrobek by slo stanovit jednoduse z ceny od dodavatele, ktera se v prubehu roku meni jen minimalne, pripadne, tech 5000ks urcite soucastky mi casto vydrzi i vice roku, takze cena je nemenna.

P.

>Existuje taková možnost, ale musíte vše přesně popsat
    >do vnitřní směrnice, to znamená přesně určit, jakého
    >zboží se to bude týkat a jak se bude postupovat. Je pak
    >možné buď účtovat přímo do nákladů, nebo vzít třeba
    >celou krabičku šroubů na sklad a pak ji zase celou vydat
    >do výroby a zaúčtovat do nákladů v tomto okamžiku. V
    >obou případech ale musíte ke dni uzávěrky udělat
    >fyzickou inventuru a zbylý a nespotřebovaný materiál z
    >nákladů odúčtovat zpět na sklad (a to i v případě účtování
    >rovnou do nákladů - metoda B vedení skladové
    >evidence.)
    >Upozorňuji ale na jinou oblast, a tou je kalkulace
    >výrobních cen. Do těchto kalkulací by se měl promítnout
    >všechen materiál, případně ten, který skutečně nelze
    >určit na jednotlivý výrobek, tak spočítat výrobní režii
    >a zahrnout jej do ni. Ale to je na delší diskusi.
    >Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).