Re: Záp.list
No ještě prosím, takže vypíšu pouze od do pracoval u nás a kolonku "ke dni rozvázání prac.poměru bylo započteno roků a dní" nechám prázdnou?
Pak je tam ještě kolonka "doba započtená pro účely dovolené ke dni skončení"-můžete mi poradit co do ní vyplnit? Nezlobte se, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala.
Nemusíte používat tiskopis, stačí napsat na stránku,
zam-tel, místo a datum,
pak nadpis potvrzení zaměstnání
I. potvrzení o délce zaměstnání a zápočtu dob zaměstnání pro účely nemocenského pojištění
Přijemní a jméno
narozen.. rodné číslo... bytem...
V naší firmě byl(a) zaměstnán(a) od do
Ke dni rozvázání pracovního poměru, bylo mu(ji)započeteno jako doba zaměstnání celkem.. roků...dní, slovy.....
Druh konaných prací- funkce............ Druh pracovního poměru....
Pak tam mám další sdělení zam-tele....
II. Údaje o dosažené kvalifikaci
III. Srážky ze mzdy (výživné, exekuce)
snad vám to pomůže, vím, že jsem ho kdysi hledala a taky jsem žádný pořádný nemohla najít, tak jsem si ho udělala, dle jiného...
Re: OT - Záp.list
Každý sice nemá program na mzdy, ale každý má mozek - a v rámci své práce by ho měl používat.
Když se oháním zákoníkem práce, musím jeho aktuální znění znát a ne odkazovat na neplatné znění.
Mzdy a personalistiku dělá spousta lidí "na koleně", zaměstnavatelé tuto část práce nepovažují za důležitou a odsouvají do pozadí. Obecná nevědomost v oblasti pracovního práva se pak projeví i v televizních seriálech - běžně si tam dávají "výpověď dohodou", o tom, co jsou schopny napsat bulvární deníky, je vůbec škoda mluvit.
Vzpomínám na jeden odstrašující příklad z praxe - šéf řekl skladnici "když ses naučila s tím počítačem, tak k tomu skladu budeš dělat ještě mzdy, než se účetní vrátí z mateřské. Tu účetničinu já doma se ženou nějak zvládnu" ... jak šéf zvládl učetnictví nevím, ale mzdy jsem pak na zakázku (za slušné peníze) opravovala po kontrole OSSZ rok a půl zpětně.
delfin1 a ostatní "mzdovky na částečný úvazek" - neberte prosím tyto řádky osobně, je to jen obecný povzdech nad současnou situací, proto je v nadpisu OT. Děkuji a přeji všem hezký den.
Proboha jaká doba celkem ??? Tam NIC takového není. Čtěte
§ 313
(1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm
a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr, dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,
b) druh konaných prací,
c) dosaženou kvalifikaci,
d) odpracovanou dobu a další skutečnosti rozhodné pro dosažení nejvýše přípustné expoziční doby,
e) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,
f) údaje o započitatelné době zaměstnání v I. a II. pracovní kategorii za dobu před 1. lednem 1993 pro účely důchodového pojištění.
Čili vše píšete pouze za dobu, kdy pracoval u vás.
>No já jsem si ho nakonec našla a upravila v šablonách
>business centra, zákoník jsem taky četla, podle něj se
>má ale psát započítaná doba celkem,
Tak si kromě šablony najděte ještě platné znění ZP.
Kde přesně vidíte ZAPOČÍTANOU dobu v § 313 ZP?
Pokud máte na mysli písměno d), tak to je ODPRACOVANÁ doba u Vás v organizaci a ta se obvykle uvádí slovy "PP/DPČ/DPP trval od ... do ...
>ale já právě nemám
>od předchozího zaměstnavatele napsané roky,abych je
>připočetla, to je celý můj problém.
Nepotřebujete, protože není důvod k jakémukoliv připočítávání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.