Re: placení záloh na daň + dotaz 2
Děkuji,
jsem myslela že od června do března je za rok 2011 a zase od června do března za 2012 atd. tak to totiž mám ty zálohy vypočítané takže ani nevím kolik bych měla platit v teď v červnu když tam mám velký přeplatek. Takže podle vás vypočítat z té nízké daně zálohy a zaplatit ještě za červen a pak už čerpat z přeplatku?
Zálohy se vždycky vztahují k daňovému období, ve kterém byly zaplaceny. Takže jak je v předchozí odpovědi, od daně za rok 2011 odečtete zálohy, zaplacené do 31.12.2011. Zálohy zaplacené v dubnu a červnu 2012 se odečtou až od daně v přiznání za r. 2012. Povinnost platit zálohy podle posledního daň. přiznání přitom platí až do odevzdání přiznání za další období, potom se platí (nebo neplatí) podle výše daně z nového přiznání.
My jsme z tohoto důvodu uspíšili přiznání za r. 2011 a podali jsme v březnu bez poradce, protože bychom ještě v červnu platili o 100 tis. vyšší zálohu, než podle nového přiznání.
prosím ještě jednou o vystvětlení. v roce 2011 v červnu jsme podali daň. přiznání - vypočtená záloha čtvrtletně. první jsme platili září, druhou v prosinci, pak v březnu a teď v červnu. daň. přiznání za rok 2011 budeme teď v červnu. na přiznání odečtu zaplacené všechny čtyři zálohy nebo jen dvě?
děkuji za trpělivost
děkuji. takže zaplacené v březnu a červnu 2012 odečtu až od daň. přiznání za 2012. znamená to, že jsme na zálohách zaplatili více než bude teď daň. máme zažádat o vrácení přeplatku? a nové zálohy stanovíme podle daň. přiznání za rok 2011?
zálohy účtuji 341/221, takže na účtě 341 mi ty dvě neodečtené zálohy mi zůstanou?
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.