Re: Sklady A a prodej za 1 kč
Na skladě musíte mít ocenění v pořizovacích cenách, tedy kurzem ke dni doplnění údajů na fakturu, pokud oceňujete nějak jinak před tím, než máte fakturu, měli byste příjemku pak docenit. Některé lepší softwary třeba oceňují příjem průměrnou cenou na kartě zboží a v okamžiku zaúčtování přijaté faktury tyto příjemky přecenují, včetně třeba již vydaných výdejek.
Prodej zboží máte v naprostém pořádku, na 504 musí pořizovací cena, do tržeb 604 prodejní cena, tedy i 1 Kč. Rozdíl je zisk/ztráta z prodeje zboží.
aha, ja dělám v pohodě a ta mi teda příjemku, kterou si skladnik naskladni kurzem když dojde zbozi a ja si pak zapisu fakturu kurzem kdy dojde fa, neudělá dorovnání, nebo ještě zkusím zavolat na podporu. Ale můžu si opravit příjemku ručně. Tzn. výchozí kurz je dne, kdy zapisuji fakturu a ne kdy mi dojde zboží... A prodej za 1 kc je v pořádku, i když bude PC zboží např. 5 tis. Kč ? To není problém s DPH ? Toho se bojím, ale je to prodej pro zákazníky tak dobrý ? Ještě mě napdalo, pokud máme velkoobchod, skladník zodpovídá za celý sklad, je to zboží oblečení. Je možné u takového druhu zboží si stanovit nějaké manko do normy ??! Asi moc ne, ze ?
Děkuji moc za rady....
Zboží můžete prodávat klidně za korunu a odvádět z ní DPH, jen pozor na osoby ekonomicky, nebo personálně propojené, to znamená, že za korunu nemůžete prodat zaměstancům, majitelům a podobně, tam to musí být za cenu obvyklou.
Manko do normy bych u oblečení asi opravdu nezkoušela, to snad je lepší ho opravdu prodat za korunu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.