Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovolenou při neplaceném volnu od JiřinaH. - Re: nárok na dovolenou při neplaceném vo Ve ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2012 16:45

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: nárok na dovolenou při neplaceném vo
    Ve výpovědní době máte nárok na placení překážky na straně zaměstnavatele(nemá pro Vás práci ). Dovolená vzniká ve vašem případě až po odpracování 21 dnů a to 1/12 z ročního nároku a to za každých 21 dnů. Kdyby Vám platil náhradu výdělku prům.výdělkem ve výpov.době, počítají se tyto dny pro účely dovolené jako odpracované dna.Budete-li to však řešt nepl.volnem
    ( k němuž Vás správně nesmí nutit - podává se o něj písemná žádost), neodpracujete nic, nárok na dovolenou nevznikne.
    Obvykle se snaží zaměstnavatel ukončit takový p.p. dohodou z org.důvodů a s odstupným. Proč chcete souhlasilt s nepl.volnem ?
    Jinak - výpověď Vám nemůže dát dřív než první den ,který měl být návratem po RD. Dohodu o skončení můžete uzavřít kdykoli - o souhlasu obou stran.

• 13. 6. 2012 17:38

2903 (neregistrovaný)

dobrý den,

děkuji za odpověď, myslela jsem si že to tak že musím odpracovat ale zaměstnavatel mě stále říká že mám 4 dny že na ně mám nárok a nevím kde si to vymyslel.
    na neplacené volno půjdu z důvodu že mi dceru vezmou do školky až během září a nejsem schopna zajistit pro ni hlídání, zjišťovala jsem si že pro lepší podporu by mi stačilo na konci září nastoupit do práce na pár dnů ale zaměstnavatel mi právě místo toho nabídl tuto variantu s dovolenou.

• 14. 6. 2012 9:57

RenataH (neregistrovaný)

Aha, takže ne že pro vás zaměstnavatel nemá práci, ale vy nemáte hlídání. Takže je vlastně od zaměstnavatele víc než fér, že vám chce dát odstupné, taky by po vás mohl chtít, abyste hned v červenci nastoupila a pracovala...jakkoli, i kdybyste měla sedět a koukat do zdi...
    Možná by pro vás bylo nejlepší ukončit PP dohodou s odstupným (uvést do dohody jako důvod nadbytečnost) hned v červenci a místo neplaceného volna být evidována na ÚP (s odloženou podporou z důvodu odstupného)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).