Re: Banka-účtování plateb od odběratele
Rozpis faktur mám přímo od odběratele z Německa, to posílají mně. Na Akcentu už jsem volala, jestli by mi mohli výpis zasílat na můj e-mail, ale to musí opět zařídit jednatel a ten nechce.
Prosím Vás, můžu to účtovat, tak jak účtuju? A můžu se zeptat, jaký je přesně Váš postup a účtování, když máte účet u Akcenty?
Moc děkuji za pomoc.
Když jednatel nechce nic zařídit, tak si nechte podepsat, že o tom neúčtujete na jeho výslovné přání.
Mockrát tu bylo napsáno, že když dojde na lámání chleba - kontrolu, pak bude jednatel tvrdit, že to on ne, že to vy jste měla..
Od takových podnikatelů je lépe odejít.
Jen nechápu žádný rozumný důvod, proč jednatel nechce poskytnout součinnost. Asi ví vše nejlépe :-(
Já tedy mám přímo výpis od Akcenty, a faktury přes Akcentu platíme, ale také rozúčtovávám přímo z výpisu. Nedávám na pomocný účet, takže mám 321 / 221 a pak kurzové rozdíly.
Neměla jsem zatím s tím problém.
Vašeho jednatele nechápu, co by mu to proboha udělalo Vám odevzdat rozpis. Vždyť je to i pro jeho kontrolu, jestli přicházejí nebo odcházejí správné částky.
No, nezávidím Vám.
A rozúčtováváte z výpisu od Akcenty, nebo z výpisu běžného účtu?
U Akcenty nemáme přímo klasický účet (nemůžu k tomu založit klasickou řadu banky), ale pouze přechodový interní platební účet sloužící k výměně EUR za Kč. Když přijde platba z Akcenty na firemní účet, tak rozúčtuji odběratele a ještě v tomto výpise v té samé platbě je zahrnut poplatek za výměnu AKCENTĚ, který účtuji na 568.
Já si myslím, že až takový problém to není, ale někdo mi nedávno říkal, že bych měla celou platbu zaúčtovat na 315, a až tady rozúčtovat na odběratele a ten jeden poplatek. Tak nevím.
Přijde mi papír z Akcenty, tam mám částku v EUR, částku v Kč, kurz, kterým přepočítali, částku za poplatek, čísla faktur a další....
Pak přijde výpis z našeho běžného účtu, kde je celková částka v Kč (za faktury i poplatek)... z této částky zaúčtuji ten poplatek na 568, a zbylou částku rozúčtovávám na příslušné faktury 321 / 221. Mám tedy výhodu, že seznam placených faktur mi dává i jednatel, takže mám i malou kontrolu.
Takže dle mého v tom problém není...
Dobrý den,
děkuji za Váš čas, účtuji úplně stejně, jen jsem se bála, že je právě problém v tom, že rozúčtovávám vše přímo z výpisu a ne z interního výpisu od AKCENTY (který se ke mně nedostává), jak mi někdo říkal. Moc jste mi pomohla a moc děkuji za Vaši pomoc.
Nemáte vůbec zač. Dle mého, "papír" z Akcenty je jen informativní o uzavření obchodu. Pak až výpis z Vašeho běžného účtu je směrodatný pro Vaše účtování.
Jen se ještě zeptám, kde zísáváte kurz přepočtu? Já ho mám daný právě na tom výpise z Akcenty... tak třeba na to utáhnout jednatele, aby Vám ty výpisy z Akcenty dával (přeposílal)
Přeposílat by mi je mohl, to je fakt, zkusím to. Kurz mám od jednatele ústně - vlastně i poplatek. Je fakt, že co tu měl tu šikovnou účetní, tak se hrozně bojí mě o čemkoliv informovat a nepochopí, že ty info k práci potřebuji.
...Ještě jednou moc děkuji.
Není zač, hezký den
>>>>
>>>>Přijde mi papír z Akcenty, tam mám částku v EUR,
>>>>částku v Kč, kurz, kterým přepočítali, částku za
>>>>poplatek,
>>>>čísla faktur a další....
>>>>Pak přijde výpis z našeho běžného účtu, kde je
>>>>celková
>>>>částka v Kč (za faktury i poplatek)... z této částky
>>>>zaúčtuji ten poplatek na 568, a zbylou částku
>>>>rozúčtovávám na příslušné faktury 321 / 221. Mám tedy
>>>>výhodu,
>>>>že seznam placených faktur mi dává i jednatel, takže
>>>>mám i malou kontrolu.
>>>>Takže dle mého v tom problém není...
>>>
>>>Dobrý den,
>>>děkuji za Váš čas, účtuji úplně stejně, jen jsem se
>>>bála, že je právě problém v tom, že rozúčtovávám vše
>>>přímo z výpisu a ne z interního výpisu od AKCENTY
>>>(který
>>>se ke mně nedostává), jak mi někdo říkal. Moc jste mi
>>>pomohla a moc děkuji za Vaši pomoc.
>>
>>Nemáte vůbec zač. Dle mého, "papír" z Akcenty je jen
>>informativní o uzavření obchodu. Pak až výpis z
>>Vašeho
>>běžného účtu je směrodatný pro Vaše účtování.
>>Jen se ještě zeptám, kde zísáváte kurz přepočtu? Já
>>ho mám daný právě na tom výpise z Akcenty... tak
>>třeba
>>na to utáhnout jednatele, aby Vám ty výpisy z Akcenty
>>dával (přeposílal)
>
>Přeposílat by mi je mohl, to je fakt, zkusím to. Kurz
>mám od jednatele ústně - vlastně i poplatek. Je fakt,
>že co tu měl tu šikovnou účetní, tak se hrozně bojí mě
>o čemkoliv informovat a nepochopí, že ty info k práci
>potřebuji.
>...Ještě jednou moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.