Vlákno názorů k dotazu Money S3-výrobek od LaLa - Re: Money S3-výrobek praktikuji pomocí složených karet "sad" nebo...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2012 14:57

LaLa (neregistrovaný)

Re: Money S3-výrobek
    praktikuji pomocí složených karet "sad" nebo "kompletů"-do definic zadáme všechny potřebné komponenty a pak prodáme jako jeden výrobek. Nebo máte možnost prodat zvlášť - složená karta - do definice složení jednotlivého výrobku.

• 18. 6. 2012 15:08

MichaelaH (neregistrovaný)

Jen se mi to zdá celkem pracné, když koupím materiál, mám k němu hodiny od pracovníků, dělat z toho výrobky a pak fakturovat výrobky. Jenže to je tím, že jdeme z daňovky na účetnictví a tam to asi musí být. Takže výrobky budu dávat do zásob na skladě a pak je hned prodám. Do toho kompletu mám přes zásobu na skladě přidat i práci? Děkuji za trpělivost.
    Nebo víte někdo, že když máme zakazkovou výrobu, tak bych mohla jednoduše napsat jen fakturu a do ní přes zásoby na skladě hodit spotřebovaný materiál a práci a bylo by to?

• 20. 7. 2012 12:57

lik (neregistrovaný)

>>> Dobrý den,
    >>>
    >>>chtěla bych se zeptat, vedeme účetnictví, zásoby zp.
    >>>B. Řeším nyní problém s tím, když vyrábíme pro
    >>>zákazníka nějaký kompletní výrobek (křeslo, polštář,
    >>>skříň),
    >>>tak jestli musím z veškerého spotřebovaného materiálu
    >>>"vyhotovit" výrobek na sklad a ten následně prodat.
    >>>Účtuji v programu Money S3, jak postupujete vy, ve
    >>>firmách, kde se dělá zakázková výroba, tzn. nemáme
    >>>nadělané
    >>>výrobky dopředu, veškerý materiál, který se objedná
    >>>jde přímo na určitou zakázku. Jen některý materiál se
    >>>objednává na sklad.
    >>>Děkuji za odpověď
    >>praktikuji pomocí složených karet "sad" nebo
    >>"kompletů"-do definic zadáme všechny potřebné
    >>komponenty a pak
    >>prodáme jako jeden výrobek. Nebo máte možnost prodat
    >>zvlášť - složená karta - do definice složení
    >>jednotlivého výrobku.
    >
    >Jen se mi to zdá celkem pracné, když koupím materiál,
    >mám k němu hodiny od pracovníků, dělat z toho výrobky
    >a pak fakturovat výrobky. Jenže to je tím, že jdeme z
    >daňovky na účetnictví a tam to asi musí být. Takže
    >výrobky budu dávat do zásob na skladě a pak je hned
    >prodám. Do toho kompletu mám přes zásobu na skladě přidat i
    >práci? Děkuji za trpělivost.
    >Nebo víte někdo, že když máme zakazkovou výrobu, tak
    >bych mohla jednoduše napsat jen fakturu a do ní přes
    >zásoby na skladě hodit spotřebovaný materiál a práci a
    >bylo by to? Uděláte kalkulaci + složení výrobku přes složenou kartu, kam zadáte: materiál, režii se mzdou. Výrobkou si naskladníte výrobek na sklad z něhož prodáte. Ráda bych věděla jak máte nastaveno účtování, vedete změnu z materiálu na výrobek a rozpracovanost ? Jak účtujete celý proces výroby z materiálu?

• 23. 7. 2012 10:11

MichaelaH (neregistrovaný)

Dobrý den, zásoby účtuji způsobem B, takže při nákupu materiálu, účtuji 501.../211,221 a DPH, udělám příjemku materiálu na sklad. Potom až mi zaměstnanci donesou úkolový list, tak udělám to, že veškerý materiál vyskladním pomocí dodacího listu, a potom napíšu fakturu, kde před položky vložím ten dodací list, přídám do faktury hodiny, které padly na zakázku, zaúčtuji 311/601 + DPH. To je vše. Nemáme skladníka, tutíž materiál vykladňuji tímto způsobem. Máme různorodou výrobu, takže dělat kalkulace na každý výrobek by bylo pracné. Tím pádem tedy ani neřešíme rozpracovanost a výrobky (což nevím zda to takhle můžeme dělat, aby to bylo účetně správné a také z hlediska kontroly FÚ).
    Děkuji za reakci

• 14. 8. 2012 18:45

danden (neregistrovaný)

Přidám se k vašemu dotazu. Máme zakázkovou kovovýrobu. Neplátci DPH a vedeme DE. Jak vyřeším spotřebu materiálu na daný výrobek? musím vést sklad? Účtuji v Money S3. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).