Vlákno názorů k dotazu Poplatek za zpracování úvěru od Jana.. - Re: Poplatek za zpracování úvěru já je přímo do...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2012 19:10

Jana.. (neregistrovaný)

Re: Poplatek za zpracování úvěru
    já je přímo do nákladů dávám, 568

• 18. 6. 2012 20:17

J.P. (neregistrovaný)

Ano, myslím si to samé.
    Ještě mě napadlo - kdyby se ale jednalo o nemovitost určenou k podnikání (třeba obchod), která by se odepisovala, pak by tento poplatek byl součástí kupní ceny? Jsou to 2 různé případy? Chápu to dobře?

Děkuji!

• 18. 6. 2012 20:47

Jana.. (neregistrovaný)

jednou jsme měli ředitele, který chtěl do pořizovací ceny auta zahrnout i pět kaček za odchozí transakci - úhradu faktury :-( a museli jsme, protože chtěl
    měla by být ve firmě směrnice, jak toto řešit, aby se to nedělalo pokaždé jinak

tohle upravuje §47 vyhlášky 500/2002, mrkněte na něj, a mrkněte na článek, odkaz níže (pokud se vám chce)

článek je sice starší, ale píše se v něm úplně přesně, že u nás tohle není úplně přesně dořešeno, §47 odst 1 hovoří o tom, co je součástí pořizovací ceny a odst 2 o tom, co není

úroky jsou jasně dané, je to na rozhodnutí firmy
    bankovní poplatky nikde nejsou vyloženě stanoveny (povoleny ani zakázány), takže záleží na firmě

http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d2466v3232-nehmotny-majetek-v-soucasnem-ucetnictvi-a-danich-z-prijmu/?search_query=$index=393&search_results_page=2

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).