Re: Tech. zhodnocení v roce pořízení ?
dobre, dekuji za radu, take tak zacnu dělat. A jeste bych ráda prověřila. Pořídili jsme dražší vůz, v roce pořízení byla provedena velika oprava za 150 tis. kč, jelikož došlo k autonehodě, ne naší vinnou. budu dod. fakturu za opravu vozu účtovat stnandardně na 511 i v roce pořízení a jak mi přijde plnění od pojišťovny tak to zúčtuji na 648 ? Není tam nejaký háček, pokud hned v roce pořízení ?
Dobry den pane Vladimire,
prosim, můžete mi zas poradit. Ted jsme pořídili ojeté auto. zúčtovala jsem na 042 a zařadila do užívání, měli jsme hned tankování. za pár dní mám doklad od technické kontroly a poplatek za přepis. Kam s tím ? mám účtovat na 042 a zvýšit VC auta nebo můžu už rovnou do 518, když to vše proběhlo až po zařazení ?
díky moc za radu
Asi si počkejte na nějaký další názor, dívala jsem se ale i do sbírky souvstažností a je na 022 "Nákup samostatných movitých věcí a souborů movitých věcí (bez jiných pořizovacích výdajů)". Přepis je dle Sbírky souvstažností "Poplatek za převod motorových vozidel" a účtuje na 538 (takže ne 518, to se omlouvám)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.