Re: Ukončení studia Bc. - odvody
Nárok na slevu na dítě je cituji:
v případě ukončení jedné vysoké školy a pokračování v navazujícím studiu či studiu na jiné vysoké škole musí studium na sebe bezprostředně navazovat. Prodleva nesmí být delší než tři měsíce následující po kalendářním měsíci, v němž bylo předchozí studium ukončeno.
A pokud mu ještě není 26let má i statut studenta.
Re: mnohokrát všem děkuji.
Jojo, však jsem jí taky vyhnala na brigádu :-), i když si také v duchu říkám, už aby skončila, když pominu ty náklady, tak hlavně dostává zabrat moje nervová soustava - každou zkoušku prožívám, no jako každá matka. Jen nevím, jestli jsem udělala dobře, když jsem jí poslala vydělávat, čuchla k penězům, a už to na mně zkouší, jako že jí Bc. stačí. Tak jsem jí hnala !! To zase ještě ráda ty dva roky nervů vydržím :-)
Pak se ožení, a jakkoli bych jim přála finanční zajštění, možná budou potřebovat každou korunu, mami půjč, a budete si zase říkat bude líp ...., jsou to děti a člověk by se pro ně roztrhal. Ale víte co? Peníze budou a my nebudem, z toho já pořád vycházím. A třeba se to jednou vrátí :-) Tak Vám taky držím palce, hlavně ať v pohodě dodělá tu školu.
Jedno moje dítě školu nedodělalo a když ho k tomu nutím, řekne, že by stejně dělal to, co už 10 let dělá bez titulu. Druhé dítě je Bc. a DiS a dělá práci, na kterou by stačilo vyučení. Hlavně, že je to baví a uživí. Já jsem optimista a věřím, že ta léta studia nebyl jejich ztracený čas a naše vyhozené peníze.
Ano, znám spoustu velmi úspěšných podnikatelů, kteří se "jen" vyučili, a přitom jejich firma prosperuje, mají zaměstnance. Také mi dcera pořád připomíná, že vzdělání neznamená nutně lepší a úspěšnější budoucnost, ale já pořád věřím, že přeci jen jí ta škola něco dá. Minimálně se naučila zodpovědnosti, a pochopila, že "bez práce nejsou koláče". To už mi za to stojí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.