Vlákno názorů k dotazu Žena v domácnosti nebo ÚP? od all - Re: Žena v domácnosti nebo ÚP? S čííííííím ????...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2012 14:45

all (neregistrovaný)

Re: Žena v domácnosti nebo ÚP?
    S čííííííím ???? Co bude za takových 50 let znamenat slovo "důchod"?????? Klidně ať převeze - kohokoliv, kdykolilv na cokolliv. A ještě nepracovala a už se zajímá o důchod ? Navíc nemůže převést rodičovskou dovolenou - žádnou nemá.

• 25. 6. 2012 14:51

alis (neregistrovaný)

Jak žádnou nemá??? Bavíme se obě o stejné věci? Sice člověk neví, co bude dělat v důchodu a zda se toho důchodu vůbec dožije,ale to přeci neznamená, že se na to teď vykašle a pak nebude mít ani tu almužnu.

• 25. 6. 2012 14:52

all (neregistrovaný)

Rodičovská dovolená je, jak byste měla znát, název volna u zaměstnavatele, a to jaksi nejde převést ani převézt nikam.

• 25. 6. 2012 14:53

RenataH (neregistrovaný)

to je dobrý, místo, aby otce dítěte nahnala do práce, převeze na něj rodičovskou dovolenou a sama se půjde flákat na pracák...

• 25. 6. 2012 14:59

alis (neregistrovaný)

Zajímalo by mě, na co je tato diskuze dobrá?? Zda na to, aby jste obě rozhodovali a hodnotili něčí postoj nebo zda jste přišli poradit. Pokud jste tu jen od kritizování, nikomu tím nepomůžete. To že se má klientka ptala na mnou položenou otázku neznamená, že se chce flákat jak partner či ona. Takže vás poprosím buď o jasnou a danou odpověď na mou otázku anebo neodpovídej a nechte si své názory pro někoho jiného. Kdybych potřebovala poradit s kritikou, nepíši sem o radu,ale napíši např. do Blesku:-) Hezký den:-D

• 25. 6. 2012 15:03

RenataH (neregistrovaný)

ježišmarjá, copak si vážně myslíte, že vám teď tady někdo poradí, jaký bude mít vaše klientka za 50 let důchod ? To jděte k věštkyni...V době, kdy nevíme, co bude za rok ?

• 25. 6. 2012 15:05

alis (neregistrovaný)

Já jsem se neptala jaký bude mít důchod. Naučte se číst. Ptala jsem se na to, když ji stát bude platit ZP a ona si nebude hradit SP, zda bude mít nárok na důchod nebo se ta doba co si nebude hradit SP nezapočítává do důchodu.

• 25. 6. 2012 15:19

Líba (neregistrovaný)

V současné době platí, že se do důchodu započítává jako náhradní doba doba do 4 let věku dítěte, pokud se nekryje s výdělečnou činností. Započítává se plně. Poněkud mi uniká, proč se chce hlásit na ÚP, když stejně na podporu mít nárok nebude. Za matky pečující celodenně o dítě do 7 let je plátcem ZP stát, pokud se tak na své pojišťovně přihlásí.

O rodičovském příspěvku se můžete dočíst na stránkách MPSV. Rodičovská dovolená je volno u zaměstnavatele, toho ona nemá. Manžel by mohl nastoupit v zaměstnání na rodičovskou dovolenou, ale když matka je nezaměstnaná, tak je to snad zbytečné.

• 25. 6. 2012 15:15

Kara (neregistrovaný)

Podívejte, rodičovská dovolená je název volna u zaměstnavatele, rodičovský příspěvek je název státní dávky. Jedno s druhým nesouvisí. Ona zaměstnavatele nemá, takže nemůže být na rodičovské dovolené. Ale pobírá rodičovský příspěvek a nyní je zdravotně pojištěna státem jako osoba pobírající rodič.příspěvek.
    Když příspěvek začne pobírat její manžel, bude státem pojištěn on, což znamená, že pokud pracuje, bude se mu srážet zdravotní pojištění ze skutečně dosažené mzdy. Pokud nepracuje, nebude muset platit ZP.
    Paní přestane být pojištěna státem z titulu pobírání rodičovského příspěvku. Takže buď se půjde na svoji ZP zaregistrovat jako osoba pečující o dítě do 7 let a bude opět pojištěna státem. Nebo se půjde zaregistrovat na ÚP a bude také pojištěna státem (stane se uchazečem o zaměstnání a bude se aktivně o něj ucházet, podporu dostávat nebude).
    S důchodem fakt nevíme, co bude platit za 10 let, natož za 35 - 45 let, až bude mít důchodový věk ona. Zatím platí, že evidence na ÚP se do "odpracovaných" let počítá zčásti a myslím, že se počítá péče o dítě do 3 let. Ovšem taky záleží na výši pozdějších výdělků.

• 25. 6. 2012 17:25

div (neregistrovaný)

No super, neodpracovala ještě ani den, ale starost o důchodu už má. Takže, aby se jí to určitě počítalo na důchod, tak by bylo dobré začít konečně pracovat, když dítě bude hlídat partner, protože pokud nebude, tak je evidence na ÚP zbytečná, protože tam se evidují UCHAZEČI o práci, nikoliv ti, co by chtěli, aby se jim doba, kdy jsou pěkně doma, počítala na důchod.

• 25. 6. 2012 21:07

alis (neregistrovaný)

Div prosím Vás,nežádala jsem o kritiku. Je to její věc, takže děkuji za reakci.

• 25. 6. 2012 21:42

div (neregistrovaný)

No tak zatím i na ten rodičovský příspěvek přispíváme my z našich odvodů, ale máte pravdu, je to její věc, nám do toho nikomu nic není - my máme platit daně ... a mlčet

• 26. 6. 2012 8:07

xy5

Je to její věc, pokud si vše bude platit ze své kapsy. Pokud ale na to doplácí společnost (tedy my všichni), tak už to jen její věcí není. A to, že se ostatní zlobí, že musí přispívat i na to, na co by nemuseli, je snad normální. Pokud se bude takto zneužívat, tak nejen že už bylo pro "normální" lidi zrušeno porodné, mám obavy, aby ještě nebyly okleštěny i jiné dávky, na které mají mladí nárok (ano, mají dítě/děti, které vychovávají, budou je vést v budoucnu ke studiu, dále, aby se o sebe sami postarali a tak dále - nejenom, že budou rodit děti a čekat s nataženou dlaní, co dá stát, jak se u některých děje)

• 26. 6. 2012 13:37

alis (neregistrovaný)

Víte co mě štve. Tato společnost je rozdělena na dva tábory, když si ten jeden tábor chodí brát do koryta z celé společnosti, sice ta druhá půlka křičí,ale nic pro to neudělá,ale na druhou stránku, kdyby ta uřvaná půlka šla a do toho koryta si buď šáhla taky anebo dělala něco s tou druhou stranou, nemusela by nadávat. Je mi celkem jedno, zda má klientka bude či nebude ubírat ostatní o jejich peníze. Dokud to nebude vadit těm nahoře (a popravdě oni s tím nehodlají nic dělat), tak ať bere. Platíme to sice všichni,ale nadávat musíte někde jinde. Na nějakém portálu je vám to celkem houby platné. Nahoře musíte křičet a dokud na to celkově lidi nepřijdou, že je bordel nahoře, tak budeme všichni biti, takže se ani nedivím, že toho někteří využívají. Zadarmo v téhle době nedostane nikdo nic. Proto nechápu proč,když už se křičí, tak se křičí na špatných místech, normální lidi za to nemohou.

• 26. 6. 2012 14:31

div (neregistrovaný)

Jasně, když kradou druzí, tak já mohu taky ??? Tak nějak jste to myslela ? Ne, to já teda opravdu nebudu. Vadí mi nejen rozkrádání nahoře ve velkém, ale stejně tak zneužívání a využívání těch dole v malém.

• 26. 6. 2012 14:48

Kara (neregistrovaný)

No, v něčem máte pravdu a to v tom, že nahoře je bordel. Ale jinak z Vašeho příspěvku vane názor "když mně to systém umožňuje, proč bych nehrabala, však jiní si taky můžou hrábnout". Jenže kdyby do toho koryta hrabali všichni, tak nezbude nic, ani to koryto. Vždyť si to představte v malém rozměru (možná blbý příklad, ale lepší mě hned nenapadá). Je vás 10 na samotě. 5 lidí si bude každý den lovit a doplňovat zásoby masa a zbylých 5 si půjde ukrojit bifteček kdykoli dostane chuť. Když ti, kteří loví, začnou křičet, ať tolik neujídají, dostane se jim odpovědi, ať ujídají taky. A třeba ti, co dosud lovili, onemocní a nebudou moci lovit a doplňovat zásoby. Tak hádejte, na jak dlouho jim zásoba vydrží, když budou všichni jen ujídat. Pak ti, kteří se dosud zasloužili o zásoby, žádný bifteček nedostanou, protože biftečky snědli ti, co nelovili a lovit nemá kdo. Copak pořád nad sebou potřebujeme bič? Trochu sebekázně by to chtělo.
    Ale je fakt, že já jsem ze všeho tak otrávená, že si říkám: do společného hrábnu v případě nouze (skutečně člověk onemocní, ztratí výdělek atd.), ale budu do společného odvádět co nejméně to půjde (prostě nebudu cpát peníze státu do chřtánu, čím víc tam člověk odvede, tím míň jich tam zbývá).

• 28. 6. 2012 12:43

alis (neregistrovaný)

Tak nějak jak jste psala to bylo myšleno, až na to, že bych té skupince co stále jen ujídá buď nedala nic nebo jim vysvětlila (zadala, to je jedno jak to nazveme), aby tedy přinesli něco jiného např. brambory:-D Aby se zkrátka zapojili. Koukněte se zpět, sice ta doba nebyla nelepší,ale alespoň si lidé sami sebe vážili, měli úctu k druhý, je opravdu nechutné, když vidíte malé dítě, jak na něho matka sprostě řve anebo je to obráceně. Kde to žijeme?? Za to si ale můžeme sami. Kdyby si lidi stále nemuseli utahovat opasky, stále by nemuseli přemýšlet a přepočítávat, myslím si, že by to nevyústilo v tohle, v čem žijeme. Lidi si závidějí vlastní koryta a proto sahají do společného, na jednu stranu se mi to příčí, protože vím, že mé děti v ničem dobrém žít nebudou a budou jen platit dluhy po nás. Musí si to ale uvědomit všichni, jedinec nezmůže nic. Jenže na druhou stránku je tu fakt, že pokud je někdo přímo u koryta a do jeho mu velkým proudem teče, tak je velmi těžké ba i nemožné ho od koryta vyhnat. Lidé jsou hamižní, proto mi obyčejní lidé budeme stále křičet, protože nezmůžeme nic. No to jsem ale nevěděla, že má diskuze rozohní tolik lidí:-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).