Re: Nárok na dovolenou
Program má pravdu, odpracoval více než 60 prac. dnů, náleží dovolená ve výši 1/12 za každý celý odpracovaný měsíc, tj. pouze za květen. To za předpokladu, že 1.4. neměl předchozí pracovní poměr.
Omlouvám se ale vůbec nerozumím tomu neplacenému volnu.......... Já to chápu tak, že jednou mu byla vyplácena náhrada mzdy z které zaplatil SP a ZP a teď musí tuto náhradu vrátit a SP a ZP se mu o to poníží a bude to nalej vylej..............
ano,ZP se mu poníží - a kde máte ZP za ten 1 celý den ? Za ten přece musíte odvést ZP z minima, když měl volno, neměl mzdu, ze které by bylo zaplacené ZP.
V květnu měl 3 dny dovolenou -náhrada mzdy, v červnu 26.6. ukončil PP a už neměl žádné volno, takže v rámci mzdy srazím jen 1,5 přečerpanou dovolenou on neplacené volno neměl. Fakt nerozumím který 1 den myslíte.......Asi jsem natvrdlá omlouvám se
ale správně měl mít 1,5 D a 1,5 nepl. volno..a jelikož jste mu dala špatně 3 dny, teď mu 1,5 D berete, tím pádem měl mít neplacené volno a on tak zpětně musí za ten 1,5 dne nepl. volna zaplatit pojištění ...
ve skutečnosti se za 1/2 dne nepl.volna ZP neplatí, takže ZP z neplaceného volna jenom za 1 den. Za ten, který neoprávněně, bez nároku, čerpal dovolenou.
Já tazatelce rozumím, co myslí. Měl náhradu za dovolenou, a z té se přeci ZP a SP odvádí ne? A možná vyšší, než je minimální. To má stornovat to skutečné ZP a SP a odvést minimální?
Tu náhradu za dovolenou teď bude mít odečtenou v hrubém, takže se mu také odečte platba ZP a SP, kterou minulý měsíc odvedl. Za neplacené volno se odvádí jen ZP.