Re: rodičkovská dovolená, návrat do prác
proč byste musela na sociálku hlásit, že nastupujete do práce? Vy ze sociálky přece nic nepobíráte, nebo ano? Soc. poj. za Vás nikdo neplatí. Na ZP, pokud pobíráte rodič. př., jste vedena v kat., za kterou je plátcem ZP stát. Od letošního roku můžete dítě dávat do předšk. zař. a chodit do práce - výdělek neomezený. V zaměstnání doložte, že jste nadále v kat., za kterou je plátcem ZP stát a nebudete muset doplácet ZP do MVZ. Až nebudete v této kat., musíte to zam-teli nahlásit. Sama to pak táké nahlásíte na své ZP.
Re: rodičkovská dovolená, návrat do prác
pobírám pouze rodičovský příspěvek
takže do 21.04.2013 (dokud poběží rodičák) za mě bude platit ZP stát, SP mi bude strháváno normálně z platu
vím že je to od nového roku neomezeně, ale já nebudu přecházet na nový systém, tudíž pro mě asi platí stará pravidla - nemohu dát dítě do předškolního zařízení, což se netýká soukromého hlídání...
jde mi o to, že nadále zůstanu ve starém systému a nastoupím do práce, aby s tím sociálka neměla nějaký problém kvůli vyplácení rodičáku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.