Re: OT: řazení ikon na ploše
Zkuste zavzpomínat, zda jste neinstalovala nějaký doplněk či program - a zda se vám to neděje od doby jeho instalace. Může jít i o zdánlivě nevinný prográmek určený k něčemu úplně jinému než k rovnání ikon na ploše. Případně se zkuste zeptat přímo v nějaké počítačové poradně, třeba http://pc.poradna.net/
Něco podobného používám ve škole na školních PC, ale tam úmyslně. :-) Asi tušíte proč.
Tohle by s baterkou nemělo mít nic společného, to by počítač řval již při startu.
Ale na 9x% je to jak píše Eva softwarový problém, ideální je obnovit předcházející stav systému nebo existují utilitky typu TuneUp Utilities, které to najdou a opraví.
Moc Vám všem děkuju za cenné informace, hned jdu hledat, tuším, že by to mohla být aktualizace - fakt je, že už bych asi potřebovala pořádně pročistit, přeinstalovat PC - ale pořád se mi to jaksi nehodí - jednou je konec roku, podruhé konec kvartálu, vždycky se něco najde :-))) Hezký zbytek víkendu a neupečte se.
Neměníte náhodou monitory ? Něco ve smyslu velký monitor v práci, samotný NB doma. Tam se to stává běžně a bývá to nšjčastější příčinou.
Aktualizací XP to nebude, doma se mi na 2 PC nic takového neděje.
Interní baterií to taky není, tuto situaci mám taky doma a vše v pořádku.
Máte dobře nastavené systémové datum ?
Neproběhl update antivirového programu ? V kombinaci se starým datumem se někdy dějí věci ...
Nebylo měněno nastavení grafické karty ?
>
>Neměníte náhodou monitory ? Něco ve smyslu velký
>monitor v práci, samotný NB doma. Tam se to stává běžně a
>bývá to nšjčastější příčinou.
>
>Aktualizací XP to nebude, doma se mi na 2 PC nic
>takového neděje.
>
>Interní baterií to taky není, tuto situaci mám taky
>doma a vše v pořádku.
>
>Máte dobře nastavené systémové datum ?
>Neproběhl update antivirového programu ? V kombinaci
>se starým datumem se někdy dějí věci ...
>
>Nebylo měněno nastavení grafické karty ?
Omlouvám se za prázdnou odpověď, ale asi ještě spím - řešíme psa nalezence - během měsíce je to druhý, prvého jsme si nechali, čímž se stav našich psů zvedl na dva, ale tři se nám zdá již mnoho. Ale to jsem odběhla.
Antivir (NOD) se mi aktualizuje automaticky, už jednou - asi před 2 měsíci - jsem měla problémy po jeho aktualizaci s excelovými soubory (starší x novější verze, byl problém odeslat poštu s tímto souborem, otevřít soubor, většinou se to kouslo, vrátili jsme se tedy před některou z posledních aktualizací a PC šlapalo).
Zkusím se podívat podle Vašich rad, případně na to naženu "omladinu", přece jenom jsou pružnější, flexibilnější.... až nato, že se jim někdy nechce :-))) Moc děkuju za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.