Vlákno názorů k dotazu Výpověď podle § 52, písm f od VH - Re: Výpověď podle § 52, písm f V době...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2012 16:17

VH

Re: Výpověď podle § 52, písm f
    V době dočasné pracovní neschopnosti není výpověď podle § 52 písm. f) možná, musíte počkat na její ukončení (tato výpověď nemá sankční povahu, tudíž je zaměstnanec chráněn). Výpověď doručíte po ukončení PN, poté můžete zaměstnance převést na jinou práci, a to i kdyby s tím nesouhlasili. Mzda mu bude náležet podle vykonávané práce. Nevím, jak jste přišla na prostoj, to není tento případ. Odstupné nenáleží. Samozřejmě mohou argumentovat nemožností vykonat zkoušku a pokud jde o přechodné období, je, jaké je ayslet si mohu cokoliv. Mohli byste postupovat stejně jako všichni ostatní - do doby, než zkoušku vykonají, se s nimi můžete dohodnout na jiném druhu práce.

• 10. 7. 2012 16:37

peno (neregistrovaný)

Re: Výpověď podle § 52, písm f
    Převést na jiný druh práce je nelze, protože jinou nemáme. Z toho důvodu vycházím z § 207, písm a) (na to mě přivedl právník z MPSV). Pro mě je to patová situace, od 01.08.2012 je nesmím pustit na pracoviště, ukončit je nemohu a budu to muset řešit až po ukončení DPN. Přitom je to jejich povinnost odbornou způsobilost doložit. Takže, co dělat, když náhodou ukončí DPN a já budu na dovolené? Jinak dík za upozornění s tou DPN.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).