Re: nechtějí RPDP
já bych vystavila fakturu s přenesením, pokud by ji vrátili, trvala bych na tom, aby písemně potvrdili, že se nejedná o přenesení a to z důvodu, že tyto stav. práce nebudou použity pro ekonim. činnost a až pak bych vystavovala fakturu s DPH a odváděla. Určitě se přidají další reakce, jak to dělají ostatní.....
Vám asi ne, vy jste se "ošidili" a zbyteně odváděli DPH, ikdyž podle mého jste i tak porušili zákon. Ze školení vím jen to, že v případě sporu zda se jedná o přenesení nebo ne, je lepší se domluvit na přenesení a hlavně to vykázat u obou stran stejně-výpis z evidence pro daň. účely.
Já sama bych trvala na přenesení a nebo na písemném vyjádření.
Zatím jsme to řešit nemusela, možná zkuste zavolat na FU, jak by postupoval při kontrole.
Řekl bych, že žádná sankce nehrozí. Závidím Vám Vaše klienty:
"A upozozornila jsem, že odmítám dělat dodatečné a opravovat následně." To je jako kdyby Vám v hospodě řekli: "Jestli si tu palačinku po segedínu neobjednáte hned teď, tak vás upozorňuju, že vám pro ní znova do kuchyně nepůjdu."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.