Re: omylem uplatněná sleva na poplatníka
Mzdy jsou zpracovávány externě, prohlášení mi majitel firmy u pracovníka neobstaral, ačkoliv prohlášení k dispozici má. Zkusím ho požádat, at nechá brigádníka podepsat (pokud nemá podepsáno jinde). Pokud ale nepodepíše, jak provést nápravu? Děkuji
Určitě, rozdíl už spočtený mám, jen jsem nevěděla, jestli můžu o tuto navýšenou dan zvýšit vypočtenou dan z částky za tento měsíc. Zřejmě to tak ale nelze, že? Tuto dan musím uvést do srážek a navýšit odvod daně srážkové daně. Je to tak?
Nejdřív se určitě pokuste zajistit podpis. Pokud má podepsáno jinde a nepodepíše u vás, musíte vypočítat správnou výši daně, jak měla být (jiný daňový základ) a ihned odvést na účet srážkové. Srazit můžete jako srážku. Musíte si to ale někam poznamenat, abyste příští rok správně udělala vyúčtování oobou daní.
Upřímně: také mě to napadlo. Naštěstí jsem ta prohlášení našla :o zařadila jsem si je do jiného chlívečku :-) Sice mi tato starost odpadla, ale na druhou stranu se vyskytly jiné komplikace a to přesah hrubé mzdy 10tis. Kč, takže pokud to p. majitel nevyřeší j iinak, budu muset provést přihlášky na SP i ZP i samotného zam-tele :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.