Re: Zahraniční stravné - více států,děku
Dobrý den,
pochopila jsem, že se řídíte výkladem p. Janouška, protože podle p. Saláčové by měl dostat 2/3 dánské sazby, pokud se nepletu. Pokud by u této cesty nevznikl nárok na tuzemské stravné, ale tento nárok by vznikl u jiné cesty v tomto kalendářním dni, dostane taky 1/3, protože v tento den vznikl nárok na tuzemské stravné i když u jiné pracovní cesty.
Děkuji.
Aha, ano, řídím se panem Janouškem. Možná jsem to špatně pochopila, pokud by pracovní cesta trvala takto: 4 hodiny v ČR, pak zahr. Německo a Dánsko, a zase 4 hodiny v ČR, tak pak by to bylo jak jste psala Vy, tzn. za tuzemskou část nic a za zahraniční 2/3. Jsem ráda, že si to můžeme tady takto vysvětlovat, člověk si aspoň ověřuje svoje znalosti a neznalosti :-).
Dobrý den, dovolím si vstoupit do dikuze a moc bych Vás poprosila o kontrolu s touto zahraniční cestou:
1.den ČR 1 hod 50 min (žádné stravné)
Německo - 8 hodin
Dánsko - 11 hodin
v Dánsku zam-nec pobyl 4 dny a návrat podobný jako příjezd.
Jde mi o ten den příjezdu (odjezdu)
1. den se řídím sazbou Dánska a náleží plná sazba, protože mimo ČR zam-nec strávil 19 hodin - tj 50 Eur
Je to tak? Moc děkuji za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.