Re: zápočtový list
Vy nemůžete dát co chce zaměstnankyně, ale co je skutečnost. Pokud PP končí 22.7., pak dáte den ukončení 22.7. Pokud zaměstnankyně chce aby bylo ukončení k 20.7., pak se musí domluvit na ukončení PP dohodou k 20.7. a tento den bude na zápočtovém listě. Nikdy se nedívejte na to, co chcou zaměstnanci, protože v dobré víře jim vyhovět se vy dostanete do problémů.
pátek je její poslední pracovní den, tak že předpokládám, že poštu také zaměstnavatel dostane v pátek, pokud by bylo potvrzení o zaměstnání předáno v pátek při skončení směny, tak další poštu dostane zaměstnavatel až v pondělí a to už nebude jeho zaměstnancem, já bych potvrzení o zaměstnání předala v pátek
Proč by nemohlo být vystaveno už v pátek s tím, že PP byl od do- (neděle)? Něco jiného by bylo skončení výpovědí ze strany zaměstnavatele, tam by mohla být ještě v SO a NE např. nemoc a tím prodložení výpobědní doby, ale to u dohody nepřipadá v úvahu.
Trvat na předání až v pondělí mi připadá zbytečné komplikování situace zaměstnanci.
>>>>To jsem chtěla vědět, jestli je možné ho napsat v
>>>>pátek s pondělním datumem, nebo by s tím mohli být
>>>>problémy.
>>>>Děkuji.
>>Je problém datum vystavení napsat pátek a datum
>>ukončení PP neděle? Rozhodně bych v pátek nedávala
>>vystaveno
>>v pondělí, z toho jsem se vyléčila .
>
>Proč by nemohlo být vystaveno už v pátek s tím, že PP
>byl od do- (neděle)? Něco jiného by bylo skončení
>výpovědí ze strany zaměstnavatele, tam by mohla být ještě
>v SO a NE např. nemoc a tím prodložení výpobědní doby,
>ale to u dohody nepřipadá v úvahu.
>Trvat na předání až v pondělí mi připadá zbytečné
>komplikování situace zaměstnanci.
Taky si myslím. Hlavně nepsat datum vystavení předem.
tak se domluvte, že mu předáte potvrz. o zam. v pátek po skončení směny, až budete mít jistotu, že v došlé poště není na něho exekuce
také bych nepsala datum vyhotovení dřívější než skončí PP, ale předala bych ho v pátek, protože proč člověku komplikovat život tím, že když má v pondělí nastoupit někde jinde, tak tam už potvr. o zam. musí předat (a v neděli kvůli tomu chodit do práce je pro obě strany přece nesmysl, pokud neděle není jejich prac. dnem)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.