Re: Exekuce mzdy zaměstnance
exekuce nabývá pořadí dnem doručení prvnímu plátci mzdy, nabytí PM není podstatné. Takže pokud jste první plátce mzdy, kterému byly všechny doručené, měli jste strhávat 1/3 na 1.nepřednostní a od doručení přednostní ještě 2.třetinu na tu přednostní. Jakpak jste to napsala do zápoč´táku, když pořadí řešíte až teď, když on u vás již nepracuje ?
díky za odpověď
Strhávat jsme to strhávali, ale protože 1. exekuce nebyla v PM, tak jsme to nikam neposlali. Vyrozumnění o nabytí PM jsme dostali až po ukončení PP. Ale protože tam máme evidovanou ještě tu druhou v pořadí, jejíž PM mladší, tak jsem zaváhala zda je správné odeslat deponovanou částku na 1.exekuci, nebo by měla mít přednost ta 2. Už jsem z toho jelen:))
Původně jsem myslela že rozhodující je to pořadí doručení a proto jsem čekala jak dopadne ta 1 v pořadí, myslela jsem že ta je prostě první v pořadí, ale teď mně zmátlo že mi u právníka řekli že rozhodující je nabytí PM, tak jsem znejistěla jak to vlastně je.
Ano, tak to pořadí mám teda asi dobře, díky za odpovědi Renato.
Mně jen teď z mátl jiný názor, a tedy taky to že v té 2.exekuci mají větu "pořadí této pohledávky se řídí dnem 5.3." což je to nižší datum té jejich PM, a právě i proto jsem znejistěla zda se to řídí jen tím pořadím doručení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.