Vlákno názorů k dotazu Exekuce mzdy zaměstnance od RenataH - Re: Exekuce mzdy zaměstnance exekuce nabývá pořadí dnem doručení...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2012 14:59

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce mzdy zaměstnance
    exekuce nabývá pořadí dnem doručení prvnímu plátci mzdy, nabytí PM není podstatné. Takže pokud jste první plátce mzdy, kterému byly všechny doručené, měli jste strhávat 1/3 na 1.nepřednostní a od doručení přednostní ještě 2.třetinu na tu přednostní. Jakpak jste to napsala do zápoč´táku, když pořadí řešíte až teď, když on u vás již nepracuje ?

• 17. 7. 2012 9:56

Kokoška (neregistrovaný)

díky za odpověď
    Strhávat jsme to strhávali, ale protože 1. exekuce nebyla v PM, tak jsme to nikam neposlali. Vyrozumnění o nabytí PM jsme dostali až po ukončení PP. Ale protože tam máme evidovanou ještě tu druhou v pořadí, jejíž PM mladší, tak jsem zaváhala zda je správné odeslat deponovanou částku na 1.exekuci, nebo by měla mít přednost ta 2. Už jsem z toho jelen:))
    Původně jsem myslela že rozhodující je to pořadí doručení a proto jsem čekala jak dopadne ta 1 v pořadí, myslela jsem že ta je prostě první v pořadí, ale teď mně zmátlo že mi u právníka řekli že rozhodující je nabytí PM, tak jsem znejistěla jak to vlastně je.

• 17. 7. 2012 10:08

RenataH (neregistrovaný)

To byl nejspíš právník z Plzně, že vám tak "dobře" poradil. Stačí si přečíst §280 odst.3) OSŘ. Nabytí PM není vůbec důležité.
    Doufám, že jste to do zápočťáku napsala v tom pořadí, v jakém ty exekuce přišly.

• 17. 7. 2012 19:16

Kokoška (neregistrovaný)

Ano, tak to pořadí mám teda asi dobře, díky za odpovědi Renato.

Mně jen teď z mátl jiný názor, a tedy taky to že v té 2.exekuci mají větu "pořadí této pohledávky se řídí dnem 5.3." což je to nižší datum té jejich PM, a právě i proto jsem znejistěla zda se to řídí jen tím pořadím doručení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).