Re: výpověď, odstupné a nemoc
Samozřejmě, že jsem skončil 30.06.2012. Předal jsem zaměstnankyni výpověď v dubdu s tím, že výp. lhůta začala běžet 01.05.2012 a výpověď je k 30.06.2012. Ona požádala o vyčerpání dovolené. Tu měla čerpat poslední týden v červnu s tím, že 30.06.2012 tento poměr skončí.
Tak to je rušení zaměstnavatele, čili výpovědní doba se neprodlužuje, pracovní poměr skončil 30.6. a Vy ji všude odhlásíte. Předěláte akorát červnové mzdy. Myslím, že na peníze to vyjde stejně, protože místo čerpání 2 dnů dovolené jí dáte nemoc, ale ty 2 dny nevyčerpané dovolené jí zas proplatíte, takže je to jedno. Náhradu na nemoc platit nebudete, protože v prvních 3 pracovních dnech se neplatí. Na ELDP budou ty 3 dny nemoci ve vyloučených dobách. Zápočťák měla dostat k 30.6. V červenci jí náhradu za nemoc platit nebudete, protože již není Vaší zaměstnankyní. Od 22. dne nemoci jí bude platit nemocenskou sociálka, Vy jí ještě musíte vystavit k neschopence přílohu s výdělky.
>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>dal jsem zaměstnankyni výpověď, protože jdu do
>>>>>>>>důchodu. Dvouměsíční výp. lhůta byla dodržena,
>>>>>>>>odstupné jsem
>>>>>>>>zaplatil, ale teď přišla zaměstnankyně s tím, že
>>>>>>>>marodí již od 28.6.2012. Pro nás měla dovolenou. Co
>>>>>>>>teď s
>>>>>>>>tím? Předělám červnovou výplatu a mohu jí odhlásit
>>>>>>>>když
>>>>>>>>ji bude již vyplácet OSSZ nebo ji musím vést v
>>>>>>>>evidenci až do ukončení marodního a podávat nulové
>>>>>>>>přehledy???
>>>>>>>
>>>>>>>kdy skončil její PP?Kteerým dnem končíte jako
>>>>>>>zam-tel,
>>>>>>>nebo jste skončil?
>>>>>>
>>>>>>Já skončil 31.06.2012. Výp. doba skončila 30.06.2012.
>>>>>>ale nemoc zahájila již v červnu....
To přesně nevím, někdy v červenci ... Mě jde jen o to jestli ji smím odhlásit, nebo jestli ji musím evidovat i přesto, že jí už nyní bude vyplácet již OSSZ.
>>>>>>
>>>>>a jak jste tedy přišli na to, že má dovolenou ve výp.
>>>>>době?Ona o ni požádala?
>>>>Proč by zam-tel nemohl ve VD nařídit čerpání
>>>>dovolené?
>>>>Zam-nec žádat může, ale to je asi tak všechno.
>>>
>>>Nemohl skončit 31.6., červen má 30 dnů.
>>
>>Samozřejmě, že jsem skončil 30.06.2012. Předal jsem
>>zaměstnankyni výpověď v dubdu s tím, že výp. lhůta
>>začala běžet 01.05.2012 a výpověď je k 30.06.2012.
>>Ona
>>požádala o vyčerpání dovolené. Tu měla čerpat
>>poslední
>>týden v červnu s tím, že 30.06.2012 tento poměr
>>skončí.
>
>TakžePP skončil 30.6. v tomto případě se výpovědní
>doba neprodlužuje. Kdy a jak vám dodala neschopenku ?
každopádně skončila 30.6.
protože je nemocná od 28.6., tak i kdyby na ty dny měla mít směnu, tak 1. 3 PD jsou neplacené, takže náhradu mzdy by stejně za nemoc neměla
dovolenou, kterou čerpala, ale místo ní byla nemocná, tak tu byste musel proplatit, takže vlastně o nic nejde, protože dostala to, co měla
pokud je nemocná dál, tak až do 21.KD nemoci nebude mít nic placeno (není již Vašim zam-cem) a až teprve od 22. KD nemoci by se předalo na OSSZ
kdo to tam ale předá, když Vy už jste zrušený? Asi budete muset ještě sám - rozhodné období bude VI 2011 - V/2012, z toho by se jí platily příp. nemoc. dávky
30.6. si měla převzít potvrz. o zaměstnání
všechny své zam-ce jste měl 30.6. odhlásit zna jejich ZP, OSSZ
ještě jim budete muset vystavit ELDP (pozor u této zam-kyně, tam to budete mít špatně, budete muset napsat vyl. dobu v červnu), a také potvrz. o zdanit. příjmech
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.