Re: Vyúčtování cesťáku v EUR, výplata v
aha, tak si to asi zbytečně chci komplikovat, protože výsledek do N je stejný..., tak stačí zúčtovat skutečně kurzem 1. dne a tím i zúčtovat na 512 ? ok. ano, služební kartou.... a do cesťáku jsem je nevypisovala, jen v záznamu o služ. cestě to je popsané o co jde. Asi bych zúčtovala dnes do závazků a pak na bance vypárovala a vznikl kurz. rozdíl ?
ale do účetnictví zapisujeme kurzem úč. případu...., tak nevadí ten kurz z cesťáku... ?
aha, ja davam do cesťáku pouze co zúčtovávám hotově a ost. doklady bych dala přímo do závazku a pak vuči bance, zaměstnanec mi vždy dava zapis ze služ. cesty, kde ma popsane i jednotlive doklady....
aha a vy ten cely cesták zúčtujete nekde do interních dokladů / i s dokladama hrazenýma bankou / a vůči tomu uděláte uhradu hotově případně bankou ?
Přesně tak. Mám knihu zúčt.zaměstnanců /333/ a tam zúčtovávám vše co se zaměstnanci souvisí co platili kartou či hotově /nákupy, cesťáky atd./ Pokud zaplatí kartou nebo dostanou zálohu, naúčtuji to na 335 a při doložení dokladů to z 335 zase odečítám a přeplatky jim nechávám posílat na účet.
no dobře, tak take udělám celé na jeden cesták, kurzem prvního dne a pak jen zúčtuji vůči pokladně a bance a nebudu se s tím rozúčtovávat po dokladech H a PK....
super, diky za rady, potřebovala jsem s někym probrat jak udělat správně a prakticky :)
diky a hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.