Re: Přenos DPH
já už matím. Omlouvám se (je toho už moc). přišroubováno k budově, takže spojeno se stavbou. Jedná se o technologickou linku na čištění odpadu (pevně napojená do el.sítě a vodu ) My jsme jen dodávali a montovali elektrické kabely, nic pevně nepřipojovali,ani do el.sítě, tak bych to do přenou nedávala. Ale co člověk, to jiný názor :-) . A tak uvítám i další :-)) Třeba mi napíšete jasný argumet, který jsem zatím nikde nevyčetla, proč ano pro přenos. Díky
ještě to zkusím říct takto: Tady běhal příklad se sporákem. Nákup - klasika, nákup s pevným zapojením od dodavatele - přenos. Tak když to připodobním k naší sitauci, tak my jsme ti, co na tom sporáku (elektrickém) tahali a zapojovali drátky od plotýnek k zástrčce. A protože ten náš "sporák" je poněkud větších rozměrů, tak jsme kabely tahaly v místě, kde budoucí funční "sporák" bude stát. A když si přečtu jednotlivé montážní práce v kódu 43.21.10 - tak ani jeden nám nepasuje. Spíš bych to brala jako subdodavatelské práce. Ale protože "sporák" je specifické zařízení, tak bych to dala na kód 28.99.99 ???? nebo na instalaci strojů a zařízení - kód 33.20.xx ??????
jen ve stroji
>>.....
>Když fakturu vystavíte v režimu PDP DPH odvede
>příjemce plnění
> je ze to zodpovědný tak proč by FÚ dělal problémy?
>Domluvte se s odběratelem hlavně ať je to na obou
>stranách správně a FÚ dělat problémy nebude.
Pokud se nejedná o PDP a neodvede DPH ....tak bude snkcionován .....nesplnil svou povinnost.
Tak to bohužel v účetnictví je ....vytvořit si názor a umět ho v případě potřeby obhájit. Postupovala bych takto ....zařadila bych si po určitý kód, dle svého nejlepšího vědomí asvědomí , uvedla bych ho do faktury . A PDP bych podřídila tomuto kódu ... já se tedy kloním k tomu, že se o PDP nejedná.
Cituji Výklad GŘ MF: Opravy a Údržba zařízení pevně připojeného ke stavbě .Jedná se o zařízení které je ke stavbě pevně přichyceno např. šrouby, nýty, , zabudováním zařízení do stavby apod. nebo je pevně připojeno na rozvody elektr. sítě, je pevně napojeno na rozvody kanalizace nebo vody, nebo připojeno na rozvody plznu nebo je pevně připojeno na rozvody vzdochotechniky
Takže já se nedivím odběrateli že chce uplatnit režim PDP
V pořádku, já, pokud váhám, tak po svém rozhodnutí vždy v textu faktury napíšu - např. montáž průmyslových rozvodů potrubí tj. text z klasifikace a pak napíši tu naši specifikaci, ale prostě vždy text faktury na začátku formuluji podle kategorie, do které jsem zařadila naše práce. Tak aby to tam prostě pasovalo a mohla jsem při případné kontrole stát na svém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.